Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Herdruk Eemsnoer kaart

Publicatiedatum: 29-07-2016 Algemeen nieuws
Herdruk Eemsnoer kaart

Nieuwe druk Eemsnoerkaart

Vorig jaar verscheen voor het eerst de Eemsnoerkaart. Een kaart voor fietsers en wandelaars in het Eemgebied. De kaart werd goed ontvangen en vandaar dat nu een tweede druk is verschenen. Opnieuw met leuke fiets- en wandelroutes en informatie over de omgeving.

Het Eemgebied is op de Eemsnoerkaart ruim genomen met de driehoek tussen Huizen – Nijkerk en Amersfoort. De kaart is vooral geschikt voor fietsers die het gebied in de omtrek van de rivier de Eem willen leren kennen. Op de kaart zijn 45 interessante punten aangegeven, waar veel is te ontdekken over de eigenheid van dit prachtige gebied; over het water, de cultuurhistorie en het landschap. Waar mogelijk is bij ieder interessant punt een website genoemd, waardoor nadere informatie kan worden opgezocht.

De kaart geeft de startpunten van de klompenpaden in Eemland en de knooppunten van de fietsroutes in de genoemde driehoek, als ook een aantal mooie pleisterplaatsen bij horecagelegenheden. De kaart is regenbestendig en is voor een gering bedrag te koop bij verschillende verkooppunten in Eemland en bij de fietsboot.

De kaart is een uitgave van de coöperatieve vereniging Eemsnoer. Een vereniging die zich inzet voor het vertellen van het verhaal van de Eem en het Eemgebied, waardoor de bezoeker het gebied in samenhang gaat beleven en men er steeds naar wil terugkeren. Zeker zo belangrijk is dat het Eemsnoer de waardering van eigen bewoners voor het gebied vergroot. Op de website www.eemsnoer.nl of onze facebookpagina is daarover de nodige informatie te vinden.

Met de Eemsnoerkaart op zak, vind je zelf gemakkelijk de weg in het gebied rond de Eem! De kaart is te verkrijgen bij de Cooperatieve vereniging Eemsnoer en op verschillende adressen in de regio (VVV Amersfoort, vvv bunschoten-Spakenburg, Boekhandel Veenendaal in Amersfoort, Museum Soest, Museum Spakenburg, Museum Huizen, Historische Kring Eemnes, Bibliotheek Eemnes en Vorstelijk Baarn) voor slechts € 2,95.

Klik hier voor de kaart.

 

Terug naar overzicht

Nieuws

Rondje Cultuur 21 maart 2019
Geplaatst op 07-03-2019 - Nieuws uit Eemnes
‘Rondje Cultuur’ biedt op donderdag 21 maart weer een avondvullend programma met onderwerpen over kunst en muziek, maar ook lokale onderwerpen rond Eemnes.  Dit fantastische avondje uit wordt georganiseerd door een enthousiast team van vrijwilligers, in nauwe samenwerking met De...
Lees verder
Nieuws over museum Spakenburg
Geplaatst op 23-02-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Flink aantal bezoekers voor Museum Spakenburg Het jaar 2018 was een jaar waarin Museum Spakenburg een flink aantal bezoekers heeft mogen verwelkomen. In vergelijking met het jaar 2017 steeg het bezoekersaantal met bijna 15% tot 12.786. Gerekend over de afgelopen 10 jaar, bezochten een 120.000...
Lees verder
Rondje Cultuur Eemnes 2019
Geplaatst op 28-01-2019 - Nieuws uit Eemnes
Stemmen & improviseren, bij Rondje Cultuur Altijd al eens willen ervaren hoe toneelspelers kunnen improviseren; wilt u graag weten wat de stemming voor Provinciale Staten inhoudt; of komt u juist voor de muziek? Dit alles krijgt u op één avond gepresenteerd tijdens het Rondje...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen