Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Herdruk Eemsnoer kaart

Publicatiedatum: 29-07-2016 Algemeen nieuws
Herdruk Eemsnoer kaart

Nieuwe druk Eemsnoerkaart

Vorig jaar verscheen voor het eerst de Eemsnoerkaart. Een kaart voor fietsers en wandelaars in het Eemgebied. De kaart werd goed ontvangen en vandaar dat nu een tweede druk is verschenen. Opnieuw met leuke fiets- en wandelroutes en informatie over de omgeving.

Het Eemgebied is op de Eemsnoerkaart ruim genomen met de driehoek tussen Huizen – Nijkerk en Amersfoort. De kaart is vooral geschikt voor fietsers die het gebied in de omtrek van de rivier de Eem willen leren kennen. Op de kaart zijn 45 interessante punten aangegeven, waar veel is te ontdekken over de eigenheid van dit prachtige gebied; over het water, de cultuurhistorie en het landschap. Waar mogelijk is bij ieder interessant punt een website genoemd, waardoor nadere informatie kan worden opgezocht.

De kaart geeft de startpunten van de klompenpaden in Eemland en de knooppunten van de fietsroutes in de genoemde driehoek, als ook een aantal mooie pleisterplaatsen bij horecagelegenheden. De kaart is regenbestendig en is voor een gering bedrag te koop bij verschillende verkooppunten in Eemland en bij de fietsboot.

De kaart is een uitgave van de coöperatieve vereniging Eemsnoer. Een vereniging die zich inzet voor het vertellen van het verhaal van de Eem en het Eemgebied, waardoor de bezoeker het gebied in samenhang gaat beleven en men er steeds naar wil terugkeren. Zeker zo belangrijk is dat het Eemsnoer de waardering van eigen bewoners voor het gebied vergroot. Op de website www.eemsnoer.nl of onze facebookpagina is daarover de nodige informatie te vinden.

Met de Eemsnoerkaart op zak, vind je zelf gemakkelijk de weg in het gebied rond de Eem! De kaart is te verkrijgen bij de Cooperatieve vereniging Eemsnoer en op verschillende adressen in de regio (VVV Amersfoort, vvv bunschoten-Spakenburg, Boekhandel Veenendaal in Amersfoort, Museum Soest, Museum Spakenburg, Museum Huizen, Historische Kring Eemnes, Bibliotheek Eemnes en Vorstelijk Baarn) voor slechts € 2,95.

Klik hier voor de kaart.

 

Terug naar overzicht

Nieuws

Eemconcert bij de Kleine Melm
Geplaatst op 16-06-2019 - Nieuws uit Soest
Eemconcert 17 Augustus 2019 Op 17 augustus begint om 20:00 uur aan de rivier de Eem, Eemweg 4 (botenverhuur Stan en Bas Uyland en Fam. Haverkamp) een uniek concert dat dit jaar een festival karakter zal hebben met een grote diversiteit aan muziek. Het belooft een avond vol verrassingen te...
Lees verder
VT wonen museum Spakenburg
Geplaatst op 13-06-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
VT wonen Meubels en interieur in Bunschoten-Spakenburg Bij het erfgoed van de gemeente Bunschoten denken we vaak als eerste aan monumenten, botters en klederdracht. Maar er is zoveel meer. Vanaf 21 juni tot medio oktober 2019 is in Museum Spakenburg een tentoonstelling te zien over ...
Lees verder
10 jaar Korenmolen De Hoop
Geplaatst op 02-05-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen