Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Herdruk Eemsnoer kaart

Publicatiedatum: 29-07-2016 Algemeen nieuws
Herdruk Eemsnoer kaart

Nieuwe druk Eemsnoerkaart

Vorig jaar verscheen voor het eerst de Eemsnoerkaart. Een kaart voor fietsers en wandelaars in het Eemgebied. De kaart werd goed ontvangen en vandaar dat nu een tweede druk is verschenen. Opnieuw met leuke fiets- en wandelroutes en informatie over de omgeving.

Het Eemgebied is op de Eemsnoerkaart ruim genomen met de driehoek tussen Huizen – Nijkerk en Amersfoort. De kaart is vooral geschikt voor fietsers die het gebied in de omtrek van de rivier de Eem willen leren kennen. Op de kaart zijn 45 interessante punten aangegeven, waar veel is te ontdekken over de eigenheid van dit prachtige gebied; over het water, de cultuurhistorie en het landschap. Waar mogelijk is bij ieder interessant punt een website genoemd, waardoor nadere informatie kan worden opgezocht.

De kaart geeft de startpunten van de klompenpaden in Eemland en de knooppunten van de fietsroutes in de genoemde driehoek, als ook een aantal mooie pleisterplaatsen bij horecagelegenheden. De kaart is regenbestendig en is voor een gering bedrag te koop bij verschillende verkooppunten in Eemland en bij de fietsboot.

De kaart is een uitgave van de coöperatieve vereniging Eemsnoer. Een vereniging die zich inzet voor het vertellen van het verhaal van de Eem en het Eemgebied, waardoor de bezoeker het gebied in samenhang gaat beleven en men er steeds naar wil terugkeren. Zeker zo belangrijk is dat het Eemsnoer de waardering van eigen bewoners voor het gebied vergroot. Op de website www.eemsnoer.nl of onze facebookpagina is daarover de nodige informatie te vinden.

Met de Eemsnoerkaart op zak, vind je zelf gemakkelijk de weg in het gebied rond de Eem! De kaart is te verkrijgen bij de Cooperatieve vereniging Eemsnoer en op verschillende adressen in de regio (VVV Amersfoort, vvv bunschoten-Spakenburg, Boekhandel Veenendaal in Amersfoort, Museum Soest, Museum Spakenburg, Museum Huizen, Historische Kring Eemnes, Bibliotheek Eemnes en Vorstelijk Baarn) voor slechts € 2,95.

Klik hier voor de kaart.

 

Terug naar overzicht

Nieuws

Rondje Cultuur Eemnes
Geplaatst op 17-01-2019 - Nieuws uit Eemnes
RONDJE CULTUUR WEER VAN START IN 2019 Wanneer: Op donderdag 17 januari 2019. Start om 20.00 uur / inloop vanaf 19.30 uur. Waar: In Sport- & Ontmoetingscentrum De Hilt in Eemnes Als eerste gast in het nieuwe jaar zal kunstenares Barbara Houwers uit Blaricum een presentatie geven over de...
Lees verder
Nieuwe bijzondere exposities in Museum Soest
Geplaatst op 05-01-2019 - Nieuws uit Soest
Vanaf 12 januari 2019 presenteert Museum Soest een bijzondere dubbeltentoonstelling. Dit betreft een overzicht van het levensomvattende oeuvre van HERRY BEHRENS, illustrator/visualiser en MARIJKE BEHRENS (1939-2016) naaldkunstenares. Uniek aan deze overzichttentoonstelling is de...
Lees verder
Kerstconcert Sint Jans Schola in Sint Jans Basiliek,
Geplaatst op 26-12-2018 - Nieuws uit Eemnes
Kerstconcert Sint Jans Schola in Sint Jans Basiliek, 2e kerstdag woensdag 26 december 2018 aanvang 14.00 uur LAREN, Brink 31. We verheugen ons erop dat wij u ook dit jaar weer kunnen en mogen uitnodigen voor het Kerstconcert van de Sint Jans Schola Laren. Het behoeft geen betoog: elk jaar...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen