Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Herdruk Eemsnoer kaart

Publicatiedatum: 29-07-2016 Algemeen nieuws
Herdruk Eemsnoer kaart

Nieuwe druk Eemsnoerkaart

Vorig jaar verscheen voor het eerst de Eemsnoerkaart. Een kaart voor fietsers en wandelaars in het Eemgebied. De kaart werd goed ontvangen en vandaar dat nu een tweede druk is verschenen. Opnieuw met leuke fiets- en wandelroutes en informatie over de omgeving.

Het Eemgebied is op de Eemsnoerkaart ruim genomen met de driehoek tussen Huizen – Nijkerk en Amersfoort. De kaart is vooral geschikt voor fietsers die het gebied in de omtrek van de rivier de Eem willen leren kennen. Op de kaart zijn 45 interessante punten aangegeven, waar veel is te ontdekken over de eigenheid van dit prachtige gebied; over het water, de cultuurhistorie en het landschap. Waar mogelijk is bij ieder interessant punt een website genoemd, waardoor nadere informatie kan worden opgezocht.

De kaart geeft de startpunten van de klompenpaden in Eemland en de knooppunten van de fietsroutes in de genoemde driehoek, als ook een aantal mooie pleisterplaatsen bij horecagelegenheden. De kaart is regenbestendig en is voor een gering bedrag te koop bij verschillende verkooppunten in Eemland en bij de fietsboot.

De kaart is een uitgave van de coöperatieve vereniging Eemsnoer. Een vereniging die zich inzet voor het vertellen van het verhaal van de Eem en het Eemgebied, waardoor de bezoeker het gebied in samenhang gaat beleven en men er steeds naar wil terugkeren. Zeker zo belangrijk is dat het Eemsnoer de waardering van eigen bewoners voor het gebied vergroot. Op de website www.eemsnoer.nl of onze facebookpagina is daarover de nodige informatie te vinden.

Met de Eemsnoerkaart op zak, vind je zelf gemakkelijk de weg in het gebied rond de Eem! De kaart is te verkrijgen bij de Cooperatieve vereniging Eemsnoer en op verschillende adressen in de regio (VVV Amersfoort, vvv bunschoten-Spakenburg, Boekhandel Veenendaal in Amersfoort, Museum Soest, Museum Spakenburg, Museum Huizen, Historische Kring Eemnes, Bibliotheek Eemnes en Vorstelijk Baarn) voor slechts € 2,95.

Klik hier voor de kaart.

 

Terug naar overzicht

Nieuws

Open Monumentendag Bunschoten Spakenburg
Geplaatst op 14-09-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Open Monumentendag  in Bunschoten Zaterdag is er ook in Bunschoten de Open Monumentendag. Verschillende monumenten staan extra in de belangstelling. Van het oudste tot het jongste monument (de Nederlandse Hervormde Kerk en Korenmolen de Hoop). Museum Spakenburg met de vishangen, hooiberg en...
Lees verder
Open Monumentendagen Soest
Geplaatst op 22-07-2019 - Nieuws uit Soest
PROGRAMMA ZATERDAG 14 SEPTEMBER In en rondom het St Jozefgebouw, Steenhoffstraat 46, 3764 BM Soest. Welkomstwoord door Cees Vos namens de stichting comité open monumentendagen Soest-Soesterberg. Museum Soest is open van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het programma in de...
Lees verder
Expositie foto's Jan van der Geest
Geplaatst op 21-07-2019 - Nieuws uit Soest
Jan van der Geest Jan is geboren op een rustig eiland en is groot geworden midden in de natuur. Toen hij voor het eerst een schoolreisje mocht meemaken naar Duitsland  was dat een aanlijding om een fototoestel aan te schaffen. Een kodak click clack (nog wel te zien in museum Soest)...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen