Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Feestelijke lancering

Publicatiedatum: 27-09-2014 Algemeen nieuws
Feestelijke lancering

Op zaterdag 27 september 2014 werd in de bocht van de Eem bij de Kleine Melm te Soest het Eemsnoer gelanceerd.

Om half twee kwam er een huifkar van Stal Middelwijck aanrijden. Hij stopte voor het mooie terras bij de Kleine Melm. De aanwezigen zagen daarin de burgemeester van Soest de heer R.T. Metz, de burgemeester van Bunschoten Spakenburg de heer M.v.d. Groep en de locoburgemeester  van de gemeente Amersfoort de heer Buijtelaar. Namens gedeputeerde mevrouw Pennarts had de heer L. van Hulten plaatsgenomen in de huifkar. Na een leuke rondrit door Soest arriveerde het gezelschap aan de Kleine Melm. 

Cees Vos, voorzitter van de Coöperatieve Vereniging Eemsnoer, heette iedereen hartelijk welkom en ging onder andere in op de voorbereidingen van het Eemsnoer.

Hij vertelde onder meer dat het initiatief voor het Eemsnoer afkomstig was van het Landschap Erfgoed Utrecht (LEU). Het LEU had het Eemsnoer ontwikkelt naar voorbeeld van het Vechtsnoer. Ook ontwikkelt door het LEU. Uit de grote werkgroep was een bestuur ontstaan die nu de touwtjes in handen hebben en het Eemsnoer verder gestalte moet gaan geven.

Na twee jaar intensief samenwerken aan de voorbereiding kan het Eemsnoer nu echt van start gaan.

Het Eemsnoer heeft als doel de samenwerking in het Eemgebied op het gebied van erfgoed, landschap en cultuurhistorie te bevorderen. Het betreft een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Amersfoort, Soest, Baarn, Eemnes en Bunschoten-Spakenburg.

De heer Van Hulten liet  in zijn toespraak onder andere weten dat de provincie zeker achter dergelijke initiatieven  zoals  Eemsnoer staat.

Daarna hield de directeur van het LEU, Frans ter Maten, een toespraak. In het bijzonder dankte hij Cees Vos voor al zijn inspanningen.

Na een korte toespraak deelde CeesVos letters uit aan een achttal aanwezigen. Daarna nodige hij iedereen uit aan de oever van de Eem. Op het water kwamen opeens een paar boten met de zeeverkenners  van de Paltz en Eemgeuzen uit Soest aanvaren. Zij brachten het Eemsnoer aan wal. De letters werden aan het snoer geregen en samen vormden ze het woord Eemsnoer.

Na afloop van het officiële gedeelte was er voor de gasten nog een hapje en een drankje.

Een geslaagde lancering.

(foto is genomen door Pieter de Vos)

.

Terug naar overzicht

Nieuws

Eemconcert bij de Kleine Melm
Geplaatst op 16-06-2019 - Nieuws uit Soest
Eemconcert 17 Augustus 2019 Op 17 augustus begint om 20:00 uur aan de rivier de Eem, Eemweg 4 (botenverhuur Stan en Bas Uyland en Fam. Haverkamp) een uniek concert dat dit jaar een festival karakter zal hebben met een grote diversiteit aan muziek. Het belooft een avond vol verrassingen te...
Lees verder
VT wonen museum Spakenburg
Geplaatst op 13-06-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
VT wonen Meubels en interieur in Bunschoten-Spakenburg Bij het erfgoed van de gemeente Bunschoten denken we vaak als eerste aan monumenten, botters en klederdracht. Maar er is zoveel meer. Vanaf 21 juni tot medio oktober 2019 is in Museum Spakenburg een tentoonstelling te zien over ...
Lees verder
10 jaar Korenmolen De Hoop
Geplaatst op 02-05-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen