Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Feestelijke lancering

Publicatiedatum: 27-09-2014 Algemeen nieuws
Feestelijke lancering

Op zaterdag 27 september 2014 werd in de bocht van de Eem bij de Kleine Melm te Soest het Eemsnoer gelanceerd.

Om half twee kwam er een huifkar van Stal Middelwijck aanrijden. Hij stopte voor het mooie terras bij de Kleine Melm. De aanwezigen zagen daarin de burgemeester van Soest de heer R.T. Metz, de burgemeester van Bunschoten Spakenburg de heer M.v.d. Groep en de locoburgemeester  van de gemeente Amersfoort de heer Buijtelaar. Namens gedeputeerde mevrouw Pennarts had de heer L. van Hulten plaatsgenomen in de huifkar. Na een leuke rondrit door Soest arriveerde het gezelschap aan de Kleine Melm. 

Cees Vos, voorzitter van de Coöperatieve Vereniging Eemsnoer, heette iedereen hartelijk welkom en ging onder andere in op de voorbereidingen van het Eemsnoer.

Hij vertelde onder meer dat het initiatief voor het Eemsnoer afkomstig was van het Landschap Erfgoed Utrecht (LEU). Het LEU had het Eemsnoer ontwikkelt naar voorbeeld van het Vechtsnoer. Ook ontwikkelt door het LEU. Uit de grote werkgroep was een bestuur ontstaan die nu de touwtjes in handen hebben en het Eemsnoer verder gestalte moet gaan geven.

Na twee jaar intensief samenwerken aan de voorbereiding kan het Eemsnoer nu echt van start gaan.

Het Eemsnoer heeft als doel de samenwerking in het Eemgebied op het gebied van erfgoed, landschap en cultuurhistorie te bevorderen. Het betreft een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Amersfoort, Soest, Baarn, Eemnes en Bunschoten-Spakenburg.

De heer Van Hulten liet  in zijn toespraak onder andere weten dat de provincie zeker achter dergelijke initiatieven  zoals  Eemsnoer staat.

Daarna hield de directeur van het LEU, Frans ter Maten, een toespraak. In het bijzonder dankte hij Cees Vos voor al zijn inspanningen.

Na een korte toespraak deelde CeesVos letters uit aan een achttal aanwezigen. Daarna nodige hij iedereen uit aan de oever van de Eem. Op het water kwamen opeens een paar boten met de zeeverkenners  van de Paltz en Eemgeuzen uit Soest aanvaren. Zij brachten het Eemsnoer aan wal. De letters werden aan het snoer geregen en samen vormden ze het woord Eemsnoer.

Na afloop van het officiële gedeelte was er voor de gasten nog een hapje en een drankje.

Een geslaagde lancering.

(foto is genomen door Pieter de Vos)

.

Terug naar overzicht

Nieuws

Open Monumentendag Bunschoten Spakenburg
Geplaatst op 14-09-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Open Monumentendag  in Bunschoten Zaterdag is er ook in Bunschoten de Open Monumentendag. Verschillende monumenten staan extra in de belangstelling. Van het oudste tot het jongste monument (de Nederlandse Hervormde Kerk en Korenmolen de Hoop). Museum Spakenburg met de vishangen, hooiberg en...
Lees verder
Open Monumentendagen Soest
Geplaatst op 22-07-2019 - Nieuws uit Soest
PROGRAMMA ZATERDAG 14 SEPTEMBER In en rondom het St Jozefgebouw, Steenhoffstraat 46, 3764 BM Soest. Welkomstwoord door Cees Vos namens de stichting comité open monumentendagen Soest-Soesterberg. Museum Soest is open van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het programma in de...
Lees verder
Expositie foto's Jan van der Geest
Geplaatst op 21-07-2019 - Nieuws uit Soest
Jan van der Geest Jan is geboren op een rustig eiland en is groot geworden midden in de natuur. Toen hij voor het eerst een schoolreisje mocht meemaken naar Duitsland  was dat een aanlijding om een fototoestel aan te schaffen. Een kodak click clack (nog wel te zien in museum Soest)...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen