Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Feestelijke lancering

Publicatiedatum: 27-09-2014 Algemeen nieuws
Feestelijke lancering

Op zaterdag 27 september 2014 werd in de bocht van de Eem bij de Kleine Melm te Soest het Eemsnoer gelanceerd.

Om half twee kwam er een huifkar van Stal Middelwijck aanrijden. Hij stopte voor het mooie terras bij de Kleine Melm. De aanwezigen zagen daarin de burgemeester van Soest de heer R.T. Metz, de burgemeester van Bunschoten Spakenburg de heer M.v.d. Groep en de locoburgemeester  van de gemeente Amersfoort de heer Buijtelaar. Namens gedeputeerde mevrouw Pennarts had de heer L. van Hulten plaatsgenomen in de huifkar. Na een leuke rondrit door Soest arriveerde het gezelschap aan de Kleine Melm. 

Cees Vos, voorzitter van de Coöperatieve Vereniging Eemsnoer, heette iedereen hartelijk welkom en ging onder andere in op de voorbereidingen van het Eemsnoer.

Hij vertelde onder meer dat het initiatief voor het Eemsnoer afkomstig was van het Landschap Erfgoed Utrecht (LEU). Het LEU had het Eemsnoer ontwikkelt naar voorbeeld van het Vechtsnoer. Ook ontwikkelt door het LEU. Uit de grote werkgroep was een bestuur ontstaan die nu de touwtjes in handen hebben en het Eemsnoer verder gestalte moet gaan geven.

Na twee jaar intensief samenwerken aan de voorbereiding kan het Eemsnoer nu echt van start gaan.

Het Eemsnoer heeft als doel de samenwerking in het Eemgebied op het gebied van erfgoed, landschap en cultuurhistorie te bevorderen. Het betreft een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Amersfoort, Soest, Baarn, Eemnes en Bunschoten-Spakenburg.

De heer Van Hulten liet  in zijn toespraak onder andere weten dat de provincie zeker achter dergelijke initiatieven  zoals  Eemsnoer staat.

Daarna hield de directeur van het LEU, Frans ter Maten, een toespraak. In het bijzonder dankte hij Cees Vos voor al zijn inspanningen.

Na een korte toespraak deelde CeesVos letters uit aan een achttal aanwezigen. Daarna nodige hij iedereen uit aan de oever van de Eem. Op het water kwamen opeens een paar boten met de zeeverkenners  van de Paltz en Eemgeuzen uit Soest aanvaren. Zij brachten het Eemsnoer aan wal. De letters werden aan het snoer geregen en samen vormden ze het woord Eemsnoer.

Na afloop van het officiële gedeelte was er voor de gasten nog een hapje en een drankje.

Een geslaagde lancering.

(foto is genomen door Pieter de Vos)

.

Terug naar overzicht

Nieuws

Rondje Cultuur Eemnes
Geplaatst op 17-01-2019 - Nieuws uit Eemnes
RONDJE CULTUUR WEER VAN START IN 2019 Wanneer: Op donderdag 17 januari 2019. Start om 20.00 uur / inloop vanaf 19.30 uur. Waar: In Sport- & Ontmoetingscentrum De Hilt in Eemnes Als eerste gast in het nieuwe jaar zal kunstenares Barbara Houwers uit Blaricum een presentatie geven over de...
Lees verder
Nieuwe bijzondere exposities in Museum Soest
Geplaatst op 05-01-2019 - Nieuws uit Soest
Vanaf 12 januari 2019 presenteert Museum Soest een bijzondere dubbeltentoonstelling. Dit betreft een overzicht van het levensomvattende oeuvre van HERRY BEHRENS, illustrator/visualiser en MARIJKE BEHRENS (1939-2016) naaldkunstenares. Uniek aan deze overzichttentoonstelling is de...
Lees verder
Kerstconcert Sint Jans Schola in Sint Jans Basiliek,
Geplaatst op 26-12-2018 - Nieuws uit Eemnes
Kerstconcert Sint Jans Schola in Sint Jans Basiliek, 2e kerstdag woensdag 26 december 2018 aanvang 14.00 uur LAREN, Brink 31. We verheugen ons erop dat wij u ook dit jaar weer kunnen en mogen uitnodigen voor het Kerstconcert van de Sint Jans Schola Laren. Het behoeft geen betoog: elk jaar...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen