Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Eemsnoerkaart

Publicatiedatum: 01-08-2015 Algemeen nieuws
Eemsnoerkaart

De Eemsnoerkaart is nu verkrijgbaar bij de VVV-kantoren in Amersfoort, Leusden, Spakenburg en Huizen, bij het Toeristisch Informatiepunt Vorstelijk Baarn, de bibliotheek in Eemnes in het leescafé,  en bij museum Soest. Op de diverse punten kunt u ook genieten van onder andere een kopje koffie.

Deze kaart is vooral geschikt voor fietsers die de Eem en de beide oevers van deze interessante rivier willen leren kennen. Op de kaart zijn 45 Interessante punten aangegeven, waar veel is te ontdekken over de eigenheid van dit prachtige gebied; over het water, de cultuurhistorie en het landschap.

Handig is dat bij ieder interessant punt een website is genoemd, waardoor gemakkelijk nadere informatie kan worden opgezocht. 

De kaart geeft de openbaar vervoermogelijkheden in het gebied weer, vermeldt de startpunten van de klompenpaden in Eemland en de opstapplaatsen en vertrektijden aldaar van fietsboot Eemlijn.

Maatwerk voor de ondernemende fietser!

De kaart is regenbestendig en kost slechts € 2,50. Hij is ook te koop bij tien horecagelegenheden in het kaartgebied en bij de fietsboot. Deze horecagelegenheden ontwikkelen zich ook als gastheer voor het Eemsnoergebied.

De leden van de coöperatieve vereniging Eemsnoer bereiden zich voor op originele manieren om mensen het Eemsnoer te laten ervaren. Zie daarvoor de website www.eemsnoer.nl, waarop óók zeven fietstochten (Eemrondjes) zijn beschreven, die gratis vanaf deze site kunnen worden gedownload.

De echte ondernemende fietser heeft niet meer uitdaging nodig. Koop de Eemsnoerkaart en zoek  zelf je weg in het Eemsnoer! Dankzij een drietal sponsors hoef je niet te sparen om deze prachtige en informatieve kaart te kunnen aanschaffen.

Terug naar overzicht

Nieuws

Rondje Cultuur Eemnes
Geplaatst op 17-01-2019 - Nieuws uit Eemnes
RONDJE CULTUUR WEER VAN START IN 2019 Wanneer: Op donderdag 17 januari 2019. Start om 20.00 uur / inloop vanaf 19.30 uur. Waar: In Sport- & Ontmoetingscentrum De Hilt in Eemnes Als eerste gast in het nieuwe jaar zal kunstenares Barbara Houwers uit Blaricum een presentatie geven over de...
Lees verder
Nieuwe bijzondere exposities in Museum Soest
Geplaatst op 05-01-2019 - Nieuws uit Soest
Vanaf 12 januari 2019 presenteert Museum Soest een bijzondere dubbeltentoonstelling. Dit betreft een overzicht van het levensomvattende oeuvre van HERRY BEHRENS, illustrator/visualiser en MARIJKE BEHRENS (1939-2016) naaldkunstenares. Uniek aan deze overzichttentoonstelling is de...
Lees verder
Kerstconcert Sint Jans Schola in Sint Jans Basiliek,
Geplaatst op 26-12-2018 - Nieuws uit Eemnes
Kerstconcert Sint Jans Schola in Sint Jans Basiliek, 2e kerstdag woensdag 26 december 2018 aanvang 14.00 uur LAREN, Brink 31. We verheugen ons erop dat wij u ook dit jaar weer kunnen en mogen uitnodigen voor het Kerstconcert van de Sint Jans Schola Laren. Het behoeft geen betoog: elk jaar...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen