Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Eemsnoerkaart

Publicatiedatum: 01-08-2015 Algemeen nieuws
Eemsnoerkaart

De Eemsnoerkaart is nu verkrijgbaar bij de VVV-kantoren in Amersfoort, Leusden, Spakenburg en Huizen, bij het Toeristisch Informatiepunt Vorstelijk Baarn, de bibliotheek in Eemnes in het leescafé,  en bij museum Soest. Op de diverse punten kunt u ook genieten van onder andere een kopje koffie.

Deze kaart is vooral geschikt voor fietsers die de Eem en de beide oevers van deze interessante rivier willen leren kennen. Op de kaart zijn 45 Interessante punten aangegeven, waar veel is te ontdekken over de eigenheid van dit prachtige gebied; over het water, de cultuurhistorie en het landschap.

Handig is dat bij ieder interessant punt een website is genoemd, waardoor gemakkelijk nadere informatie kan worden opgezocht. 

De kaart geeft de openbaar vervoermogelijkheden in het gebied weer, vermeldt de startpunten van de klompenpaden in Eemland en de opstapplaatsen en vertrektijden aldaar van fietsboot Eemlijn.

Maatwerk voor de ondernemende fietser!

De kaart is regenbestendig en kost slechts € 2,50. Hij is ook te koop bij tien horecagelegenheden in het kaartgebied en bij de fietsboot. Deze horecagelegenheden ontwikkelen zich ook als gastheer voor het Eemsnoergebied.

De leden van de coöperatieve vereniging Eemsnoer bereiden zich voor op originele manieren om mensen het Eemsnoer te laten ervaren. Zie daarvoor de website www.eemsnoer.nl, waarop óók zeven fietstochten (Eemrondjes) zijn beschreven, die gratis vanaf deze site kunnen worden gedownload.

De echte ondernemende fietser heeft niet meer uitdaging nodig. Koop de Eemsnoerkaart en zoek  zelf je weg in het Eemsnoer! Dankzij een drietal sponsors hoef je niet te sparen om deze prachtige en informatieve kaart te kunnen aanschaffen.

Terug naar overzicht

Nieuws

Eemconcert bij de Kleine Melm
Geplaatst op 16-06-2019 - Nieuws uit Soest
Eemconcert 17 Augustus 2019 Op 17 augustus begint om 20:00 uur aan de rivier de Eem, Eemweg 4 (botenverhuur Stan en Bas Uyland en Fam. Haverkamp) een uniek concert dat dit jaar een festival karakter zal hebben met een grote diversiteit aan muziek. Het belooft een avond vol verrassingen te...
Lees verder
VT wonen museum Spakenburg
Geplaatst op 13-06-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
VT wonen Meubels en interieur in Bunschoten-Spakenburg Bij het erfgoed van de gemeente Bunschoten denken we vaak als eerste aan monumenten, botters en klederdracht. Maar er is zoveel meer. Vanaf 21 juni tot medio oktober 2019 is in Museum Spakenburg een tentoonstelling te zien over ...
Lees verder
10 jaar Korenmolen De Hoop
Geplaatst op 02-05-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen