Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

30e BEL-Art tentoonstelling

Publicatiedatum: 18-11-2016 Nieuws uit Eemnes
30e BEL-Art tentoonstelling

30e BEL-Art-tentoonstelling

Donderdag 24 november wordt om 17.00 uur alweer de 30e BEL-Art-tentoonstelling geopend. Op deze bijzondere editie zijn werken te zien van kunstenaarsduo MyR en bronzen sculpturen van M. Elise Does.

Het samenwerkingsverband tussen Myriam Wijgman en Rob van Schalkwijk is ontstaan op de opleiding ArtEZ, hogeschool voor de kunsten in Arnhem.  Als kunstenaarsduo manifesteren zij zich onder de naar MyR (Myriam y Rob).  Myriam begon haar carrière in de modewereld. Tegenwoordig wordt zij geïnspireerd door moderne architectuur, stadslandschappen maar ook door etnische kunst.  Rob is grafisch ontwerper en vanuit die achtergrond altijd bezig met vlak- en kleurverdeling. Hij werkt experimenteel en heel intuïtief in een uitbundig kleurgebruik. Speciaal voor de expositie is een bijzonder installatiekunstwerk gemaakt door MyR.

 

 

 

 

 

 

M. Elise Does verliet in het vierde jaar de Kunstacademie Artibus (nu HKU).  Zes jaar geleden vond zij met bronssculpturen haar weg terug naar de kunst. Uit haar werk blijkt een grote liefde voor dieren die uit de meeste beelden spreekt. Elise werkt ook in opdracht.

De opening wordt deze keer  verricht door zowel Mw. Loukie van Freyburg (docent van de ArtEZ Hogeschool voor kunsten in Arnhem) als  Monneke Peters (styliste) en wordt opgeluisterd door popkoor Dijksound.

De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met  10 januari 2017 tijdens kantooruren van het BEL- Kantoor (Gemeentehuis) aan de Zuidersingel 5 in Eemnes.

 

 

Terug naar overzicht

Nieuws

10 jaar Korenmolen De Hoop
Geplaatst op 02-05-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes...
Lees verder
Koningsdag BU 210 naar Amersafoort
Geplaatst op 25-04-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Botter BU 210 voor Koningsdag naar Amersfoort De Koningsdag in Amersfoort moet ook een regionale uitstraling hebben. Om die reden is de idee ontstaan om de Bunschoter Botter BU 210 een blikvanger te laten zijn. Een mooie gedachte, maar het is wat moeilijker dan het op het eerste gezicht...
Lees verder
Van Bot naar Pot
Geplaatst op 20-04-2019 - Nieuws uit Huizen
Nieuws uit Huizen (NH). Klik hier voor de...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen