Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

30e BEL-Art tentoonstelling

Publicatiedatum: 18-11-2016 Nieuws uit Eemnes
30e BEL-Art tentoonstelling

30e BEL-Art-tentoonstelling

Donderdag 24 november wordt om 17.00 uur alweer de 30e BEL-Art-tentoonstelling geopend. Op deze bijzondere editie zijn werken te zien van kunstenaarsduo MyR en bronzen sculpturen van M. Elise Does.

Het samenwerkingsverband tussen Myriam Wijgman en Rob van Schalkwijk is ontstaan op de opleiding ArtEZ, hogeschool voor de kunsten in Arnhem.  Als kunstenaarsduo manifesteren zij zich onder de naar MyR (Myriam y Rob).  Myriam begon haar carrière in de modewereld. Tegenwoordig wordt zij geïnspireerd door moderne architectuur, stadslandschappen maar ook door etnische kunst.  Rob is grafisch ontwerper en vanuit die achtergrond altijd bezig met vlak- en kleurverdeling. Hij werkt experimenteel en heel intuïtief in een uitbundig kleurgebruik. Speciaal voor de expositie is een bijzonder installatiekunstwerk gemaakt door MyR.

 

 

 

 

 

 

M. Elise Does verliet in het vierde jaar de Kunstacademie Artibus (nu HKU).  Zes jaar geleden vond zij met bronssculpturen haar weg terug naar de kunst. Uit haar werk blijkt een grote liefde voor dieren die uit de meeste beelden spreekt. Elise werkt ook in opdracht.

De opening wordt deze keer  verricht door zowel Mw. Loukie van Freyburg (docent van de ArtEZ Hogeschool voor kunsten in Arnhem) als  Monneke Peters (styliste) en wordt opgeluisterd door popkoor Dijksound.

De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met  10 januari 2017 tijdens kantooruren van het BEL- Kantoor (Gemeentehuis) aan de Zuidersingel 5 in Eemnes.

 

 

Terug naar overzicht

Nieuws

Rondje Cultuur Eemnes
Geplaatst op 17-01-2019 - Nieuws uit Eemnes
RONDJE CULTUUR WEER VAN START IN 2019 Wanneer: Op donderdag 17 januari 2019. Start om 20.00 uur / inloop vanaf 19.30 uur. Waar: In Sport- & Ontmoetingscentrum De Hilt in Eemnes Als eerste gast in het nieuwe jaar zal kunstenares Barbara Houwers uit Blaricum een presentatie geven over de...
Lees verder
Nieuwe bijzondere exposities in Museum Soest
Geplaatst op 05-01-2019 - Nieuws uit Soest
Vanaf 12 januari 2019 presenteert Museum Soest een bijzondere dubbeltentoonstelling. Dit betreft een overzicht van het levensomvattende oeuvre van HERRY BEHRENS, illustrator/visualiser en MARIJKE BEHRENS (1939-2016) naaldkunstenares. Uniek aan deze overzichttentoonstelling is de...
Lees verder
Kerstconcert Sint Jans Schola in Sint Jans Basiliek,
Geplaatst op 26-12-2018 - Nieuws uit Eemnes
Kerstconcert Sint Jans Schola in Sint Jans Basiliek, 2e kerstdag woensdag 26 december 2018 aanvang 14.00 uur LAREN, Brink 31. We verheugen ons erop dat wij u ook dit jaar weer kunnen en mogen uitnodigen voor het Kerstconcert van de Sint Jans Schola Laren. Het behoeft geen betoog: elk jaar...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen