Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

30e BEL-Art tentoonstelling

Publicatiedatum: 18-11-2016 Nieuws uit Eemnes
30e BEL-Art tentoonstelling

30e BEL-Art-tentoonstelling

Donderdag 24 november wordt om 17.00 uur alweer de 30e BEL-Art-tentoonstelling geopend. Op deze bijzondere editie zijn werken te zien van kunstenaarsduo MyR en bronzen sculpturen van M. Elise Does.

Het samenwerkingsverband tussen Myriam Wijgman en Rob van Schalkwijk is ontstaan op de opleiding ArtEZ, hogeschool voor de kunsten in Arnhem.  Als kunstenaarsduo manifesteren zij zich onder de naar MyR (Myriam y Rob).  Myriam begon haar carrière in de modewereld. Tegenwoordig wordt zij geïnspireerd door moderne architectuur, stadslandschappen maar ook door etnische kunst.  Rob is grafisch ontwerper en vanuit die achtergrond altijd bezig met vlak- en kleurverdeling. Hij werkt experimenteel en heel intuïtief in een uitbundig kleurgebruik. Speciaal voor de expositie is een bijzonder installatiekunstwerk gemaakt door MyR.

 

 

 

 

 

 

M. Elise Does verliet in het vierde jaar de Kunstacademie Artibus (nu HKU).  Zes jaar geleden vond zij met bronssculpturen haar weg terug naar de kunst. Uit haar werk blijkt een grote liefde voor dieren die uit de meeste beelden spreekt. Elise werkt ook in opdracht.

De opening wordt deze keer  verricht door zowel Mw. Loukie van Freyburg (docent van de ArtEZ Hogeschool voor kunsten in Arnhem) als  Monneke Peters (styliste) en wordt opgeluisterd door popkoor Dijksound.

De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met  10 januari 2017 tijdens kantooruren van het BEL- Kantoor (Gemeentehuis) aan de Zuidersingel 5 in Eemnes.

 

 

Terug naar overzicht

Nieuws

Rondje Cultuur 21 maart 2019
Geplaatst op 07-03-2019 - Nieuws uit Eemnes
‘Rondje Cultuur’ biedt op donderdag 21 maart weer een avondvullend programma met onderwerpen over kunst en muziek, maar ook lokale onderwerpen rond Eemnes.  Dit fantastische avondje uit wordt georganiseerd door een enthousiast team van vrijwilligers, in nauwe samenwerking met De...
Lees verder
Nieuws over museum Spakenburg
Geplaatst op 23-02-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Flink aantal bezoekers voor Museum Spakenburg Het jaar 2018 was een jaar waarin Museum Spakenburg een flink aantal bezoekers heeft mogen verwelkomen. In vergelijking met het jaar 2017 steeg het bezoekersaantal met bijna 15% tot 12.786. Gerekend over de afgelopen 10 jaar, bezochten een 120.000...
Lees verder
Rondje Cultuur Eemnes 2019
Geplaatst op 28-01-2019 - Nieuws uit Eemnes
Stemmen & improviseren, bij Rondje Cultuur Altijd al eens willen ervaren hoe toneelspelers kunnen improviseren; wilt u graag weten wat de stemming voor Provinciale Staten inhoudt; of komt u juist voor de muziek? Dit alles krijgt u op één avond gepresenteerd tijdens het Rondje...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen