Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Rondje Cultuur

Publicatiedatum: 28-01-2017 Nieuws uit Eemnes

Rondje Cultuur’ droomt                          

Op donderdag 16 februari droomt ‘Rondje Cultuur’ over het bouwen van boomhutten, dromen bezoekers weg bij jazzy loungemuziek en vertelt dichter Gerard Beentjes hoe droombeelden gedichten oproepen. De avond start om acht uur in De Hilt (Hasselaarlaan 1c, EEMNES) en de toegang is gratis.

Inspiratie uit beelden 

Dichter Gerard Beentjes spreekt over een aantal projecten met beeldende kunst en poëzie. De voormalige dorpsdichter van Eemnes vertelt hoe beelden en schilderijen een bron van inspiratie zijn voor het schrijven van gedichten. Daarbij toont hij zijn beeldgedichten en licht toe hoe deze gedichten zijn ontstaan. Door de vele contacten met kunstenaars is Gerard ook zelf aan de slag gegaan met het maken van een beeld.

 

 

 

 

 

Jazzy expressie 

Marga Hilhorst (zang) en Willem Assenbroek (gitaar) hebben hun muzikale kunsten verenigd in ‘Pleasure’. Samen spelen zij graag lounge muziek met een jazzy style, maar ook mooie popsongs, country en een beetje rock.  Marga zingt al van jongs af aan in koren en haar voorliefde voor Jazz-achtige muziek bracht haar bij het Midland Music Quartet waar ook muzikale legende Willem Assenbroek deel van uit maakt. Willem bespeelt diverse instrumenten, waaronder gitaar, viool en piano. Sinds kort vormen zij samen het duo Pleasure.

 

Van droom tot boomhut 

Hoe maak je van je droom een boomhut die ook nog eens superveilig is en lang mee gaat? Boomhuttenbouwer Rob van der Wulp draaide op zijn vijftigste de reclamewereld de rug toe en bouwt sindsdien dromen in bomen. Daarvoor heeft hij in Amerika een opleiding bij de ‘Treehousemaster’ Pete Nelson (bekend van Animal Planet) gevolgd. Inmiddels weet hij precies hoe je het bouwen van een boomhut in Nederland moet aanpakken. Want er komt meer bij kijken dan je denkt.

 

Terug naar overzicht

Nieuws

10 jaar Korenmolen De Hoop
Geplaatst op 02-05-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes...
Lees verder
Koningsdag BU 210 naar Amersafoort
Geplaatst op 25-04-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Botter BU 210 voor Koningsdag naar Amersfoort De Koningsdag in Amersfoort moet ook een regionale uitstraling hebben. Om die reden is de idee ontstaan om de Bunschoter Botter BU 210 een blikvanger te laten zijn. Een mooie gedachte, maar het is wat moeilijker dan het op het eerste gezicht...
Lees verder
Van Bot naar Pot
Geplaatst op 20-04-2019 - Nieuws uit Huizen
Nieuws uit Huizen (NH). Klik hier voor de...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen