Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Rondje Cultuur Eemnes

Publicatiedatum: 13-11-2017 Nieuws uit Eemnes
Rondje Cultuur Eemnes

Wat hebben het mondaine Laren, de polder in Eemnes, twee wereld beroemde Jazz-zangeressen en een smid uit Loosdrecht met elkaar gemeen? Bijzondere verhalen, bijzondere muziek en een bijzonder beroep. ‘’Rondje Cultuur’ op donderdag 16 november belooft weer een bijzondere avond te worden, waarbij de veelzijdige zangeres Rianne Druijff de sterren van de hemel zingt, Hettie Eijbers haar ludieke visie op Eemnes en Laren geeft en Jasper Daams, een smid, anekdotes en voorbeelden over zijn prachtige ambacht laat zien.

Eva meets Ella.

 

Eva Cassidy veel te jong gestorven, werd na haar dood wereldberoemd. Zij had een enorme voorliefde voor de jazz met Ella Fitzgerald als haar grote voorbeeld. Ella tot op de dag van heden beroemd, vanwege haar eigenzinnige vertolking van jazz-nummers. Beide dames zijn een grote inspiratiebron voor Rianne Druijff, ze vindt het dan ook geweldig om een aantal van hun nummers te mogen vertolken. Hierbij zal Richard Kruidhof op zijn gitaar Rianne begeleiden.

Eemnes ontmoet Laren 

 

 

 

 

 

 

 

Hettie Eijbers woont op de grens tussen Laren en Eemnes. Zij schrijft al geruime tijd een column in De Rotonde over het mondaine leven in Laren en het leven in en rond de polder in Eemnes. Een aantal van deze column heeft Hettie gebundeld tot een boekje: “Flarden uit een mooi Goois Leven”. Hierin wonderlijke combinaties: Alexander Pechtold in haar slaapkamer (?), Zwarte Piet met kerstballen, hair extensions, botox, haar liefde voor dieren en  nog veel meer. Kortom: over dit Gooise Reservaat is Hettie Eijbers nog lang niet uitgeschreven.

Jasper Daams uit Loosdrecht smeedt alles aan elkaar 

 

 

 

 

 

 

 

Jasper Daams is een telg uit een oud smedengeslacht in Loosdrecht.

Als docent was Jasper 40 jaar verbonden aan het VMBO in Hilversum. Daarna heeft hij het ambacht van mijn vader en grootvader weer opgepakt, zelfs met hun oorspronkelijke attributen.

Op een prachtige locatie: achter in de tuin van kasteel Sypesteyn in Loosdrecht worden bezoekers getrokken door het vuur en het geluid van de hamer op het hete ijzer. Bij de smidse ontstaan verhalen en herinneringen, komen de anekdotes over het ambacht dat vroeger in elk dorp een prominente plaats innam.

Iedereen is welkom in De Hilt (Hasselaarlaan 1c, Eemnes), de toegang is gratis. De avond start klokslag 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

 

Terug naar overzicht

Nieuws

10 jaar Korenmolen De Hoop
Geplaatst op 02-05-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes...
Lees verder
Koningsdag BU 210 naar Amersafoort
Geplaatst op 25-04-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Botter BU 210 voor Koningsdag naar Amersfoort De Koningsdag in Amersfoort moet ook een regionale uitstraling hebben. Om die reden is de idee ontstaan om de Bunschoter Botter BU 210 een blikvanger te laten zijn. Een mooie gedachte, maar het is wat moeilijker dan het op het eerste gezicht...
Lees verder
Van Bot naar Pot
Geplaatst op 20-04-2019 - Nieuws uit Huizen
Nieuws uit Huizen (NH). Klik hier voor de...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen