Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Kunst leeft in Eemnes

Publicatiedatum: 21-08-2018 Nieuws uit Eemnes
Kunst leeft in Eemnes

Kunst leeft in Eemnes.

ook tijdens ……

'Een Dijk van Kunst en Cultuur' - Eemnes 9 september 2018

Op zondag 9 september vindt 'Een Dijk van Kunst en Cultuur’ 2018 voor de zesde maal in Eemnes plaats. Op 22 verschillende locaties langs de Wakkerendijk en de Meentweg kunt u niet alleen genieten van kunst, maar ook van podiumkunsten en diverse ambachten. De bekende rode vaandels hangen in wilgen, aan hekken en bomen om aan te geven waar wat te beleven valt. Het organisatiecomité kan weer steunen op vele mensen, die belangeloos hun huis, erf of bedrijf openstellen voor 'Een Dijk van Kunst en Cultuur'!

De kunstroute in Eemnes onderscheidt zich van andere kunstroutes door de bijzondere locaties en onverwachte ontmoetingen met podiumkunstenaars, maar bovenal door de gezellige en informele sfeer.

Vierenveertig beeldende kunstenaars laten een grote variatie aan werken zien: schilderijen, beelden, keramiek, sieraden en fotowerk. Daarnaast zijn er drie open werkplaatsen voor kunst en ambacht te bezoeken, bij wagenmaker Toon Wortel, Sherpa Hout en imker Johan Calis. Een bezoek aan deze ambachtslieden is beslist de moeite waard, omdat men zo niet alleen kennis maakt met het uiteindelijke werk, maar tegelijkertijd een kijkje in de 'keuken' krijgt van de daar werkende kunstenaar(s) en wellicht zelfs al een vooruitblik op werk dat op stapel staat!

Er is muziek, dans en toneel. “Een Dijk van Kunst en Cultuur” toont de veelzijdigheid van de creatieve en artistieke prestaties van Eemnes voor Eemnes. Langs de hele route kunt u weer genieten van podiumkunstenaars en muzikanten, o.a. bekende en minder bekende koren zingen klassiek, pop, musical en soul, klassieke pianisten, improvisatie acteurs, een djembé groep, troubadours met gitaar en trekharmonica, een saxofoonorkest en een funky jazz combo.

Om nog eens in alle rust te kunnen kijken, is er ook dit jaar weer een overzichtstentoonstelling met een kunstwerk van alle kunstenaars in Kunstcentrum Kijkoor, die zondag 9 september opent en duurt t/m 4 oktober. Atelier Kunstcentrum Kijkoor laat ook het kunstzinnige werk zien van kunstenaars met een beperking en zet deze dag Charlot Scholten in het zonnetje.

Eemnesser Cultuurprijs 2018

Uit alle deelnemende beeldende kunstenaars heeft een deskundige jury, van buiten Eemnes, vijf deelnemers genomineerd voor de Eemnesser Cultuurprijs. Dat zijn op alfabetische volgorde:  Hanneke Davelaar, sieraden- Sahar Kader, schilder - Michiel Linders, beeldhouwer - Willem van Spronsen, schilder - Bert Wouters, schilder

Op 9 september wordt omstreeks 17.30 uur bij 'De Deel' bekend gemaakt welke kunstenaar in 2018 de wisselprijs gewonnen heeft.

Publieksprijs

Tevens hebben alle bezoekers aan de kunstroute de mogelijkheid om hun eigen voorkeur voor één van alle deelnemers kenbaar te maken met een stemformulier en zo te bepalen wie de winnaar gaat worden van de 'Publieksprijs 2018'. Dus zowel kunstenaars, podiumartiesten als ambachten kunnen meedingen. De formulieren kunnen, gedurende de gehele dag, tot 16.45 uur worden opgehaald op 3 locaties: bij Toon Wortel Wakkerendijk 41-achter, de fam. Blankenstein Meentweg 69A en tot 16.45 uur bij De Deel. U kunt uw formulier tot uiterlijk 17.00 uur bij het informatiepunt van de Kunstroute bij ‘De Deel’ inleveren Wakkerendijk 162. Laat uw stem gelden, doe mee en kom naar de feestelijke afsluiting van deze dag.

Bijzondere afsluiting en prijsuitreiking

Vanaf 17.00 uur wordt ‘Een Dijk van Kunst en Cultuur 2015' op een bijzondere wijze afgesloten bij ‘De Deel’. Burgemeester Roland van Benthem en wethouder Sven Lankreijer maken dan de prijswinnaars van de Eemnesser Cultuurprijs 2018 en de Publieksprijs bekend. De website heeft een heel nieuw jasje gekregen, met dank aan Eric Vos(vhtp webdesign) en gaat uiterlijk 24 aug. de lucht in. Zie www.dijkvankunstencultuur.nl en ook onze facebookpagina ‘Een Dijk van Kunst en Cultuur Eemnes’.

Wij verzoeken u om zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Reggie van Berkel (voorz. DKC-comité)

Wilt u donateur worden, er zal op de locaties een formulier liggen wat u kunt invullen. Ook kunt u storten op Rek. Nr. NL95RABO0150436130 t.n.v.  Stichting ‘Een Dijk van Kunst en Cultuur’

Op de foto's: Imker Johan Calis aan het werk. Boerenwagen is vanToon Wortel

Informatie bij:

Reggie van Berkel, voorzitter van het organisatiecomité, 035 – 68 35 491 of 06 - 36 500 420

info@reggievanberkel.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht

Nieuws

10 jaar Korenmolen De Hoop
Geplaatst op 02-05-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes...
Lees verder
Koningsdag BU 210 naar Amersafoort
Geplaatst op 25-04-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Botter BU 210 voor Koningsdag naar Amersfoort De Koningsdag in Amersfoort moet ook een regionale uitstraling hebben. Om die reden is de idee ontstaan om de Bunschoter Botter BU 210 een blikvanger te laten zijn. Een mooie gedachte, maar het is wat moeilijker dan het op het eerste gezicht...
Lees verder
Van Bot naar Pot
Geplaatst op 20-04-2019 - Nieuws uit Huizen
Nieuws uit Huizen (NH). Klik hier voor de...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen