Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Laatste Rondje Cultuur Eemnes 2018

Publicatiedatum: 25-10-2018 Nieuws uit Eemnes
Laatste Rondje Cultuur Eemnes 2018

Kom genieten bij het laatste Rondje Cultuur van 2018!

Het seizoen is natuurlijk nog niet afgelopen maar het jaar 2018 sluiten wij af op donderdag 15 november. Wij hopen u ook deze avond weer te mogen verwelkomen, hieronder leest u wat op het programma staat! En zoals altijd: De Hilt opent de deuren om 19.30 en de avond start om 20.00 uur stipt, de toegang is gratis.

Interne beslommeringen 

In zijn cabaretprogramma 'Ínterne beslommeringen' vertelt Henk Boogaard, dat alles wat men zegt en alles wat hij leest, letterlijk bij hem binnen komt. Waardoor hij o.a. veel moeite ondervindt met de gebruikelijke clichés in onze dagelijkse communicatie. 'Hoe gaat het?', 'Hoe is het?', 'Alles goed?' en 'Zo!?...leef jij nog?', noemt Henk daarom ook Clichématige Contact Constructies (CCC's).

Daarentegen deelt hij 'Fijne dag!', 'Succes!', 'Hou je haaks!' en 'Rij voorzichtig!' weer in bij de MGGG's, of te wel het Mee Geef Gewenst Gedoe. Het beleefde jongentje in hem voert vaak de druk op en vindt dat Henk netjes dient te antwoorden. En hij moet van zichzelf ook nog eens altijd eerlijk zijn. Met als gevolg, dat de omgang met anderen vaak uit mondt in een interne worsteling. Op humoristische wijze doet Henk hiervan haarfijn verslag.

Goois Openluchttheater  

Verscholen in het groen van ‘de Heidehoek’, achter Hotel de Witte Bergen, ligt het prachtige amfitheater, waar jaarlijks een Goois Openluchttheater Festival wordt gehouden. Het is een dag met verschillende voorstellingen voor jong en oud, in en rondom het theater. Kinderen worden uitgenodigd verkleed te komen en/of mee te doen aan speurtocht; en zelfs is er een alternatief bij regen zodat het festival altijd doorgang kan vinden. Tijdens het Rondje Cultuur komt het Goois Openluchttheater Eemnes zich graag voorstellen en zal vertellen over de naam, de historie, haar doelstellingen en het programma.

Ben Makker en de Kleindierfokkerij 

Als boerenzoon is Ben de liefde voor de natuur en alles wat daarmee te maken heeft met de paplepel ingegoten. Ben is fokker van Wyandottekrielen, Shamo vechthoenders en sinds een paar jaar ook van Thrianta konijnen. Ook heeft hij een paar jaar geleden de 'Eemlandse kriel' gecreëerd: 'Altijd op zoek naar de juiste haan bij de juiste hen, en hopen dat daar iets moois uit voortkomt'.

Tijdens Rondje Cultuur komt de verzorging en  het tentoonstellen van kippen aan bod en vertelt Ben ook graag wat over de Gooise Pluimvee- en Kleindierfokkers Vereniging waar hij al enige jaren secretaris is.

Tot donderdag 15 november in De Hilt, Hasselaarlaan 1c te Eemnes.

 

 

Terug naar overzicht

Nieuws

Rondje Cultuur 21 maart 2019
Geplaatst op 07-03-2019 - Nieuws uit Eemnes
‘Rondje Cultuur’ biedt op donderdag 21 maart weer een avondvullend programma met onderwerpen over kunst en muziek, maar ook lokale onderwerpen rond Eemnes.  Dit fantastische avondje uit wordt georganiseerd door een enthousiast team van vrijwilligers, in nauwe samenwerking met De...
Lees verder
Nieuws over museum Spakenburg
Geplaatst op 23-02-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Flink aantal bezoekers voor Museum Spakenburg Het jaar 2018 was een jaar waarin Museum Spakenburg een flink aantal bezoekers heeft mogen verwelkomen. In vergelijking met het jaar 2017 steeg het bezoekersaantal met bijna 15% tot 12.786. Gerekend over de afgelopen 10 jaar, bezochten een 120.000...
Lees verder
Rondje Cultuur Eemnes 2019
Geplaatst op 28-01-2019 - Nieuws uit Eemnes
Stemmen & improviseren, bij Rondje Cultuur Altijd al eens willen ervaren hoe toneelspelers kunnen improviseren; wilt u graag weten wat de stemming voor Provinciale Staten inhoudt; of komt u juist voor de muziek? Dit alles krijgt u op één avond gepresenteerd tijdens het Rondje...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen