Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Rondje Cultuur Eemnes 2019

Publicatiedatum: 28-01-2019 Nieuws uit Eemnes
Rondje Cultuur Eemnes 2019

Stemmen & improviseren, bij Rondje Cultuur

Altijd al eens willen ervaren hoe toneelspelers kunnen improviseren; wilt u graag weten wat de stemming voor Provinciale Staten inhoudt; of komt u juist voor de muziek? Dit alles krijgt u op één avond gepresenteerd tijdens het Rondje Cultuur, op donderdag 21 februari. De Hilt opent de deuren om 19.30 en de avond start om 20.00 uur stipt, de toegang is gratis.

 

 

 

Improvisatietoneel met Deo et Arti  

De toneelvereniging Deo et Arti, opgericht in 1945 en inmiddels ruim 70 leden groot, laat u tijdens het Rondje Cultuur kennismaken met “Improvisatietoneel”.

Onder leiding van Marcoen Hopstaken worden steeds twee ervaren spelers van Deo et Arti in verrassende en uitdagende settings gebracht waarmee ze geheel naar eigen improvisatie een draai aan het verhaal kunnen geven. Dit levert vaak hilarische stukjes toneel op. Improvisatietoneel is een toneelvorm die veel concentratie vraagt van de spelers en tevens een sterk beroep doet op het acteertalent en het inlevingsvermogen. In november 2018 heeft Deo et Arti deze toneelvorm succesvol op de planken van het theater De Hasselbak gebracht. Tijdens het komend Rondje Cultuur biedt Deo et Arti de bezoekers een uitgelezen mogelijkheid om hier (nogmaals) van te genieten.

 

 

Waarom is uw stem belangrijk voor Provinciale Staten?  

Wist u dat de Provincie invloed heeft op fietsverbindingen, openbaar vervoer, ruimte voor de natuur, energietransitie, wonen en werkgelegenheid? Allemaal zaken die ook in Eemnes en omgeving van groot belang zijn. Juist voor kleinere gemeenten kan een bijdrage aan belangrijke zaken vanuit de Provincie heel belangrijk zijn om zaken voor elkaar te krijgen. Graag komt Eemnesser kandidaat statenlid Wilma de Boer uitleggen waarom het belangrijk is om te stemmen op 20 maart.

“De Provincie staat vaak ver van de mensen af. Daar ga ik verandering in brengen!”, aldus Wilma de Boer. “Het wordt geen campagnepraatje voor mijn eigen partij, maar ik zal op interactieve wijze laten zien dat de Provincie wel degelijk invloed heeft op het leven vlakbij!”

 

 

 

 

 

Piano met Jasper Bon  

Het derde optreden van deze avond is van Jasper Bon, een veelzijdige muzikant /componist met een eigen lespraktijk in het Gooi. Sinds 2004 speelt hij in het Stravinsky Pianokwartet, dat zich concentreert op bewerkingen van orkestwerken van stravinsky voor 4 en 5 piano’s; en sinds 6 jaar organiseert hij een klassieke serie in het gemeentehuis van Eemnes. Sedert enkele jaren legt hij zich toe op componeren. Van zijn hand verschenen onlangs: een pianoconcert, fagotconcert ,een fluitconcert en nu is hij bezig aan een 2e pianoconcert en een klarinetconcert. Zijn solorepertoire bestrijkt alle stijlperiodes, met nadruk op onbekende meesterwerken uit de 20e eeuw…. kortom, iedere muziekliefhebber mag dit niet missen!

Wij hopen u allen op donderdag 21 februari te ontmoeten in de Hilt, Hasselaarlaan 1c, 3755 AV Eemnes.

 

Terug naar overzicht

Nieuws

Eemconcert bij de Kleine Melm
Geplaatst op 16-06-2019 - Nieuws uit Soest
Eemconcert 17 Augustus 2019 Op 17 augustus begint om 20:00 uur aan de rivier de Eem, Eemweg 4 (botenverhuur Stan en Bas Uyland en Fam. Haverkamp) een uniek concert dat dit jaar een festival karakter zal hebben met een grote diversiteit aan muziek. Het belooft een avond vol verrassingen te...
Lees verder
VT wonen museum Spakenburg
Geplaatst op 13-06-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
VT wonen Meubels en interieur in Bunschoten-Spakenburg Bij het erfgoed van de gemeente Bunschoten denken we vaak als eerste aan monumenten, botters en klederdracht. Maar er is zoveel meer. Vanaf 21 juni tot medio oktober 2019 is in Museum Spakenburg een tentoonstelling te zien over ...
Lees verder
10 jaar Korenmolen De Hoop
Geplaatst op 02-05-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen