Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Rondje Cultuur Eemnes 2019

Publicatiedatum: 28-01-2019 Nieuws uit Eemnes
Rondje Cultuur Eemnes 2019

Stemmen & improviseren, bij Rondje Cultuur

Altijd al eens willen ervaren hoe toneelspelers kunnen improviseren; wilt u graag weten wat de stemming voor Provinciale Staten inhoudt; of komt u juist voor de muziek? Dit alles krijgt u op één avond gepresenteerd tijdens het Rondje Cultuur, op donderdag 21 februari. De Hilt opent de deuren om 19.30 en de avond start om 20.00 uur stipt, de toegang is gratis.

 

 

 

Improvisatietoneel met Deo et Arti  

De toneelvereniging Deo et Arti, opgericht in 1945 en inmiddels ruim 70 leden groot, laat u tijdens het Rondje Cultuur kennismaken met “Improvisatietoneel”.

Onder leiding van Marcoen Hopstaken worden steeds twee ervaren spelers van Deo et Arti in verrassende en uitdagende settings gebracht waarmee ze geheel naar eigen improvisatie een draai aan het verhaal kunnen geven. Dit levert vaak hilarische stukjes toneel op. Improvisatietoneel is een toneelvorm die veel concentratie vraagt van de spelers en tevens een sterk beroep doet op het acteertalent en het inlevingsvermogen. In november 2018 heeft Deo et Arti deze toneelvorm succesvol op de planken van het theater De Hasselbak gebracht. Tijdens het komend Rondje Cultuur biedt Deo et Arti de bezoekers een uitgelezen mogelijkheid om hier (nogmaals) van te genieten.

 

 

Waarom is uw stem belangrijk voor Provinciale Staten?  

Wist u dat de Provincie invloed heeft op fietsverbindingen, openbaar vervoer, ruimte voor de natuur, energietransitie, wonen en werkgelegenheid? Allemaal zaken die ook in Eemnes en omgeving van groot belang zijn. Juist voor kleinere gemeenten kan een bijdrage aan belangrijke zaken vanuit de Provincie heel belangrijk zijn om zaken voor elkaar te krijgen. Graag komt Eemnesser kandidaat statenlid Wilma de Boer uitleggen waarom het belangrijk is om te stemmen op 20 maart.

“De Provincie staat vaak ver van de mensen af. Daar ga ik verandering in brengen!”, aldus Wilma de Boer. “Het wordt geen campagnepraatje voor mijn eigen partij, maar ik zal op interactieve wijze laten zien dat de Provincie wel degelijk invloed heeft op het leven vlakbij!”

 

 

 

 

 

Piano met Jasper Bon  

Het derde optreden van deze avond is van Jasper Bon, een veelzijdige muzikant /componist met een eigen lespraktijk in het Gooi. Sinds 2004 speelt hij in het Stravinsky Pianokwartet, dat zich concentreert op bewerkingen van orkestwerken van stravinsky voor 4 en 5 piano’s; en sinds 6 jaar organiseert hij een klassieke serie in het gemeentehuis van Eemnes. Sedert enkele jaren legt hij zich toe op componeren. Van zijn hand verschenen onlangs: een pianoconcert, fagotconcert ,een fluitconcert en nu is hij bezig aan een 2e pianoconcert en een klarinetconcert. Zijn solorepertoire bestrijkt alle stijlperiodes, met nadruk op onbekende meesterwerken uit de 20e eeuw…. kortom, iedere muziekliefhebber mag dit niet missen!

Wij hopen u allen op donderdag 21 februari te ontmoeten in de Hilt, Hasselaarlaan 1c, 3755 AV Eemnes.

 

Terug naar overzicht

Nieuws

Van Bot naar Pot
Geplaatst op 20-04-2019 - Nieuws uit Huizen
Nieuws uit Huizen (NH). Klik hier voor de...
Lees verder
Expositie schilderijen Theo Roose
Geplaatst op 11-04-2019 - Nieuws uit Soest
Expositie schilderijen Theo Roose in museum Soest Theo Roose is sinds 2008 woonachtig in Soest. Hij schildert vanaf 1978 al met allerlei materialen zoals acryl, olieverf, aquarel en pastel. Hij heeft  cursussen gevolgd bij de Gooische Academie in Laren en sinds 2008 volgt hij lessen bij...
Lees verder
Herdenking 4 mei Soesterberg
Geplaatst op 11-04-2019 - Nieuws uit Soest
Programma 4 mei Soesterberg De herdenkingsbijeenkomst in de Vredekerk in Soesterberg bestaat dit jaar o..a. uit zang door het Projectkoor Soesterberg. De overdenking wordt verzorgd door mevrouw. Wies Sarot, Pastoraal werker Martha en Mariaparochie Soest. Er zullen tevens gedichten worden...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen