Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Rondje Cultuur Eemnes 2019

Publicatiedatum: 28-01-2019 Nieuws uit Eemnes
Rondje Cultuur Eemnes 2019

Stemmen & improviseren, bij Rondje Cultuur

Altijd al eens willen ervaren hoe toneelspelers kunnen improviseren; wilt u graag weten wat de stemming voor Provinciale Staten inhoudt; of komt u juist voor de muziek? Dit alles krijgt u op één avond gepresenteerd tijdens het Rondje Cultuur, op donderdag 21 februari. De Hilt opent de deuren om 19.30 en de avond start om 20.00 uur stipt, de toegang is gratis.

 

 

 

Improvisatietoneel met Deo et Arti  

De toneelvereniging Deo et Arti, opgericht in 1945 en inmiddels ruim 70 leden groot, laat u tijdens het Rondje Cultuur kennismaken met “Improvisatietoneel”.

Onder leiding van Marcoen Hopstaken worden steeds twee ervaren spelers van Deo et Arti in verrassende en uitdagende settings gebracht waarmee ze geheel naar eigen improvisatie een draai aan het verhaal kunnen geven. Dit levert vaak hilarische stukjes toneel op. Improvisatietoneel is een toneelvorm die veel concentratie vraagt van de spelers en tevens een sterk beroep doet op het acteertalent en het inlevingsvermogen. In november 2018 heeft Deo et Arti deze toneelvorm succesvol op de planken van het theater De Hasselbak gebracht. Tijdens het komend Rondje Cultuur biedt Deo et Arti de bezoekers een uitgelezen mogelijkheid om hier (nogmaals) van te genieten.

 

 

Waarom is uw stem belangrijk voor Provinciale Staten?  

Wist u dat de Provincie invloed heeft op fietsverbindingen, openbaar vervoer, ruimte voor de natuur, energietransitie, wonen en werkgelegenheid? Allemaal zaken die ook in Eemnes en omgeving van groot belang zijn. Juist voor kleinere gemeenten kan een bijdrage aan belangrijke zaken vanuit de Provincie heel belangrijk zijn om zaken voor elkaar te krijgen. Graag komt Eemnesser kandidaat statenlid Wilma de Boer uitleggen waarom het belangrijk is om te stemmen op 20 maart.

“De Provincie staat vaak ver van de mensen af. Daar ga ik verandering in brengen!”, aldus Wilma de Boer. “Het wordt geen campagnepraatje voor mijn eigen partij, maar ik zal op interactieve wijze laten zien dat de Provincie wel degelijk invloed heeft op het leven vlakbij!”

 

 

 

 

 

Piano met Jasper Bon  

Het derde optreden van deze avond is van Jasper Bon, een veelzijdige muzikant /componist met een eigen lespraktijk in het Gooi. Sinds 2004 speelt hij in het Stravinsky Pianokwartet, dat zich concentreert op bewerkingen van orkestwerken van stravinsky voor 4 en 5 piano’s; en sinds 6 jaar organiseert hij een klassieke serie in het gemeentehuis van Eemnes. Sedert enkele jaren legt hij zich toe op componeren. Van zijn hand verschenen onlangs: een pianoconcert, fagotconcert ,een fluitconcert en nu is hij bezig aan een 2e pianoconcert en een klarinetconcert. Zijn solorepertoire bestrijkt alle stijlperiodes, met nadruk op onbekende meesterwerken uit de 20e eeuw…. kortom, iedere muziekliefhebber mag dit niet missen!

Wij hopen u allen op donderdag 21 februari te ontmoeten in de Hilt, Hasselaarlaan 1c, 3755 AV Eemnes.

 

Terug naar overzicht

Nieuws

Rondje Cultuur Eemnes 2019
Geplaatst op 28-01-2019 - Nieuws uit Eemnes
Stemmen & improviseren, bij Rondje Cultuur Altijd al eens willen ervaren hoe toneelspelers kunnen improviseren; wilt u graag weten wat de stemming voor Provinciale Staten inhoudt; of komt u juist voor de muziek? Dit alles krijgt u op één avond gepresenteerd tijdens het Rondje...
Lees verder
Expositie Koren op de Molen
Geplaatst op 24-01-2019 - Nieuws uit Huizen
Met veel plezier nodigen wij u uit voor de opening van de tentoonstelling ‘Koren op de Molen’ Deze zal plaatsvinden op 7 februari om 16.00 uur in theater De Boerderij in Huizen, aan de Hellingstraat 9, 1271 VA Huizen. Aansluitend kunt u de tentoonstelling in het museum...
Lees verder
Rondje Cultuur Eemnes
Geplaatst op 17-01-2019 - Nieuws uit Eemnes
RONDJE CULTUUR WEER VAN START IN 2019 Wanneer: Op donderdag 17 januari 2019. Start om 20.00 uur / inloop vanaf 19.30 uur. Waar: In Sport- & Ontmoetingscentrum De Hilt in Eemnes Als eerste gast in het nieuwe jaar zal kunstenares Barbara Houwers uit Blaricum een presentatie geven over de...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen