Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Expositie 65 jarig bestaan Petersbaan

Publicatiedatum: 04-09-2016 Nieuws uit Soest
Expositie 65 jarig bestaan Petersbaan

EXPOSITIE IN MUSEUM SOEST

30 september 2016 tot en met 8 januari 2017

Stichting Natuurijs Peter’s Baan Soest viert dit jaar op 30 november haar 65-jarig bestaan. De Peter’s Baan is opgericht als ijsbaan op 30 november 1951 voor “de beoefening van de ijssport”.

Zoals de Soester bevolking weet is de Peter’s Baan genoemd naar de heer Peter van den Breemer, die indertijd het weiland ter beschikking heeft gesteld voor een ijsbaan.

Ter gelegenheid van het jubileum is er gelegenheid geboden door Museum Soest om een kleine expositie in te richten in het museum aan de Steenhoffstraat 46 in Soest.

De expositie omvat onder andere attributen gebruikt bij het onderhouden van een ijsbaan, kranten knipsels, oude ledenadministratie, foto’s, schaatsen en alles wat er zoal in het verleden bruikbaar is geweest voor het runnen van een ijsbaan.

Wij zijn blij dat dit museum het cultureel sociaal historisch erfgoed van de gemeente Soest weet te waarderen. Onder dit erfgoed kan een plaatselijke ijsbaan ook een plaats innemen, gezien de nostalgische waarde en de sociale functie van een ijsbaan bij een openstelling.

Een ieder die ooit de Peter’s Baan heeft bezocht in een ijswinter zal ongetwijfeld enkele tentoongestelde artikelen herkennen.

Met de winter in het vooruitzicht nodigen wij u graag uit om een bezoek te brengen aan Museum Soest, om deze mijlpaal, 65-jaar Peter’s Baan, in de vorm van een expositie te komen bezichtigen.

Voor de openingstijden van het museum Soest zie www.museumsoest.nl

Terug naar overzicht

Nieuws

10 jaar Korenmolen De Hoop
Geplaatst op 02-05-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes...
Lees verder
Koningsdag BU 210 naar Amersafoort
Geplaatst op 25-04-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Botter BU 210 voor Koningsdag naar Amersfoort De Koningsdag in Amersfoort moet ook een regionale uitstraling hebben. Om die reden is de idee ontstaan om de Bunschoter Botter BU 210 een blikvanger te laten zijn. Een mooie gedachte, maar het is wat moeilijker dan het op het eerste gezicht...
Lees verder
Van Bot naar Pot
Geplaatst op 20-04-2019 - Nieuws uit Huizen
Nieuws uit Huizen (NH). Klik hier voor de...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen