Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Expositie 65 jarig bestaan Petersbaan

Publicatiedatum: 04-09-2016 Nieuws uit Soest
Expositie 65 jarig bestaan Petersbaan

EXPOSITIE IN MUSEUM SOEST

30 september 2016 tot en met 8 januari 2017

Stichting Natuurijs Peter’s Baan Soest viert dit jaar op 30 november haar 65-jarig bestaan. De Peter’s Baan is opgericht als ijsbaan op 30 november 1951 voor “de beoefening van de ijssport”.

Zoals de Soester bevolking weet is de Peter’s Baan genoemd naar de heer Peter van den Breemer, die indertijd het weiland ter beschikking heeft gesteld voor een ijsbaan.

Ter gelegenheid van het jubileum is er gelegenheid geboden door Museum Soest om een kleine expositie in te richten in het museum aan de Steenhoffstraat 46 in Soest.

De expositie omvat onder andere attributen gebruikt bij het onderhouden van een ijsbaan, kranten knipsels, oude ledenadministratie, foto’s, schaatsen en alles wat er zoal in het verleden bruikbaar is geweest voor het runnen van een ijsbaan.

Wij zijn blij dat dit museum het cultureel sociaal historisch erfgoed van de gemeente Soest weet te waarderen. Onder dit erfgoed kan een plaatselijke ijsbaan ook een plaats innemen, gezien de nostalgische waarde en de sociale functie van een ijsbaan bij een openstelling.

Een ieder die ooit de Peter’s Baan heeft bezocht in een ijswinter zal ongetwijfeld enkele tentoongestelde artikelen herkennen.

Met de winter in het vooruitzicht nodigen wij u graag uit om een bezoek te brengen aan Museum Soest, om deze mijlpaal, 65-jaar Peter’s Baan, in de vorm van een expositie te komen bezichtigen.

Voor de openingstijden van het museum Soest zie www.museumsoest.nl

Terug naar overzicht

Nieuws

Open Monumentendag Bunschoten Spakenburg
Geplaatst op 14-09-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Open Monumentendag  in Bunschoten Zaterdag is er ook in Bunschoten de Open Monumentendag. Verschillende monumenten staan extra in de belangstelling. Van het oudste tot het jongste monument (de Nederlandse Hervormde Kerk en Korenmolen de Hoop). Museum Spakenburg met de vishangen, hooiberg en...
Lees verder
Open Monumentendagen Soest
Geplaatst op 22-07-2019 - Nieuws uit Soest
PROGRAMMA ZATERDAG 14 SEPTEMBER In en rondom het St Jozefgebouw, Steenhoffstraat 46, 3764 BM Soest. Welkomstwoord door Cees Vos namens de stichting comité open monumentendagen Soest-Soesterberg. Museum Soest is open van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het programma in de...
Lees verder
Expositie foto's Jan van der Geest
Geplaatst op 21-07-2019 - Nieuws uit Soest
Jan van der Geest Jan is geboren op een rustig eiland en is groot geworden midden in de natuur. Toen hij voor het eerst een schoolreisje mocht meemaken naar Duitsland  was dat een aanlijding om een fototoestel aan te schaffen. Een kodak click clack (nog wel te zien in museum Soest)...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen