Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Expositie 65 jarig bestaan Petersbaan

Publicatiedatum: 04-09-2016 Nieuws uit Soest
Expositie 65 jarig bestaan Petersbaan

EXPOSITIE IN MUSEUM SOEST

30 september 2016 tot en met 8 januari 2017

Stichting Natuurijs Peter’s Baan Soest viert dit jaar op 30 november haar 65-jarig bestaan. De Peter’s Baan is opgericht als ijsbaan op 30 november 1951 voor “de beoefening van de ijssport”.

Zoals de Soester bevolking weet is de Peter’s Baan genoemd naar de heer Peter van den Breemer, die indertijd het weiland ter beschikking heeft gesteld voor een ijsbaan.

Ter gelegenheid van het jubileum is er gelegenheid geboden door Museum Soest om een kleine expositie in te richten in het museum aan de Steenhoffstraat 46 in Soest.

De expositie omvat onder andere attributen gebruikt bij het onderhouden van een ijsbaan, kranten knipsels, oude ledenadministratie, foto’s, schaatsen en alles wat er zoal in het verleden bruikbaar is geweest voor het runnen van een ijsbaan.

Wij zijn blij dat dit museum het cultureel sociaal historisch erfgoed van de gemeente Soest weet te waarderen. Onder dit erfgoed kan een plaatselijke ijsbaan ook een plaats innemen, gezien de nostalgische waarde en de sociale functie van een ijsbaan bij een openstelling.

Een ieder die ooit de Peter’s Baan heeft bezocht in een ijswinter zal ongetwijfeld enkele tentoongestelde artikelen herkennen.

Met de winter in het vooruitzicht nodigen wij u graag uit om een bezoek te brengen aan Museum Soest, om deze mijlpaal, 65-jaar Peter’s Baan, in de vorm van een expositie te komen bezichtigen.

Voor de openingstijden van het museum Soest zie www.museumsoest.nl

Terug naar overzicht

Nieuws

Rondje Cultuur 21 maart 2019
Geplaatst op 07-03-2019 - Nieuws uit Eemnes
‘Rondje Cultuur’ biedt op donderdag 21 maart weer een avondvullend programma met onderwerpen over kunst en muziek, maar ook lokale onderwerpen rond Eemnes.  Dit fantastische avondje uit wordt georganiseerd door een enthousiast team van vrijwilligers, in nauwe samenwerking met De...
Lees verder
Nieuws over museum Spakenburg
Geplaatst op 23-02-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Flink aantal bezoekers voor Museum Spakenburg Het jaar 2018 was een jaar waarin Museum Spakenburg een flink aantal bezoekers heeft mogen verwelkomen. In vergelijking met het jaar 2017 steeg het bezoekersaantal met bijna 15% tot 12.786. Gerekend over de afgelopen 10 jaar, bezochten een 120.000...
Lees verder
Rondje Cultuur Eemnes 2019
Geplaatst op 28-01-2019 - Nieuws uit Eemnes
Stemmen & improviseren, bij Rondje Cultuur Altijd al eens willen ervaren hoe toneelspelers kunnen improviseren; wilt u graag weten wat de stemming voor Provinciale Staten inhoudt; of komt u juist voor de muziek? Dit alles krijgt u op één avond gepresenteerd tijdens het Rondje...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen