Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Expositie schilderen met verwondering

Publicatiedatum: 21-03-2017 Nieuws uit Soest
Expositie schilderen met verwondering

Schilderen met Verwondering.

In de periode van half november tot en met maart 2017 zijn er op elke woensdag schilderavonden geweest voor mensen met dementie en hun naaste. Aan de hand van thema’s zijn er schilderwerken gemaakt maar wel met vrije expressie. Juist omdat er niet echt lesgegeven wordt, maar het meer een schilderclub is, kunnen de mensen met dementie onder begeleiding door een ervaren begeleider en gastvrouw, meedoen. Buiten de kaders denken en loslaten maakt dat zij zich durven laten gaan en zich verwonderen over wat water en verf kunnen doen zonder vooropgesteld plan na te streven. Vandaar schilderen met verwondering.

Impressie van een mantelzorger die meedoet aan de cursus met zijn echtgenote.

Een mini-schildercursus voor bezoek(st)ers en hun partners / verzorgers van het activiteiten- en ontmoetingscentrum KING ARTHUR GROEP aan de Molenstraat 8a te Soest.

Verwondering die ontstaat als je niets moet schilderen – hooguit een thema voor ogen hebt of krijgt – maar je openstelt voor wat het werken met verf met je kan doen.  Verbazing over de kleuren en kleurscharkeringen die zich (soms op een natte ondergrond) zomaar, verrassend tonen. Hier en daar een aanwijzing of suggestie van de beide cursusleidsters, maar het is en blijft jouw werk. Zo bezig te zijn werkt therapeutisch (ik dacht dat ik niet kon schilderen, maar kijk nou eens…..), stimulerend en bevrijdend. En, je bent samen in een veilige omgeving aan het ontdekken, je kunt elkaar bewonderen en inspireren.

Kortom, een mooi, heilzame en helende ervaring op de woensdagavond.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Petra Visser 06-40761544 of per mail
ph-visser@ziggo.nl

Expositie is te zien vanaf 14 april tot en met 16 juli 2017 in museum Soest.

Zie ook www.museumsoest.nl  (ook voor de openingstrijden).

Terug naar overzicht

Nieuws

10 jaar Korenmolen De Hoop
Geplaatst op 02-05-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes...
Lees verder
Koningsdag BU 210 naar Amersafoort
Geplaatst op 25-04-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Botter BU 210 voor Koningsdag naar Amersfoort De Koningsdag in Amersfoort moet ook een regionale uitstraling hebben. Om die reden is de idee ontstaan om de Bunschoter Botter BU 210 een blikvanger te laten zijn. Een mooie gedachte, maar het is wat moeilijker dan het op het eerste gezicht...
Lees verder
Van Bot naar Pot
Geplaatst op 20-04-2019 - Nieuws uit Huizen
Nieuws uit Huizen (NH). Klik hier voor de...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen