Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Expositie Karina en haar schildersclub in museum Soest

Publicatiedatum: 05-07-2017 Nieuws uit Soest
Expositie Karina en haar schildersclub in museum Soest

Karina Wijnen en haar schildersclub met  Anita Kuyer, Milly van Foeken en Jeannette van Beek in museum Soest van 22 juli tot en met 22 oktober 2017.

(Op de foto in het midden Karina, links Anita, rechtsboven Milly, rechtsonder Jeannette.)

Hoe begon het voor Jeannette, Milly en Anita).

Ik (Jeannette) liep op de Herfstmarkt op Soest Zuid en in het lege pand van Boetiek Uno  stonden/hingen schilderijen ten toon gesteld. 

Ik liep naar binnen met mijn vriendin Milly en kwamen aan de praat met Karina Wijnen de schilderes.

Gezellig praatje gemaakt en haar kaartje meegenomen voor een proefles. 

Na de feestdagen zei Milly: "ik heb nog iemand die wel een proefles wil doen, ze heet Anita" en zo geschiedde. We trokken de stoute schoenen aan en maakte ergens in maart een afspraak. En toen is onze "schildercarrière" begonnen. En zie in museum Soest, daar hangt het resultaat.

Karina, onze schilderjuf is een getalenteerde vrouw met veel humor. Zij heeft ons veel geleerd, gestuurd en bijgebracht. Maar het belangrijkste is: ik vond t leuk, het vergt concentratie, heel veel kijken en blijven ademen. En natuurlijk elke les gaat gepaard met een kopje thee/koffie koekje, veel verf, veel fouten, humor en opnieuw beginnen.

Over Karina.

Karina schildert al meer dan 40 jaar, wat haar passie is. Zij heeft zichzelf van alles aangeleerd, ben zeker autodidact zoals zij zelf vertelde. Portretten is haar ding  maar schildert ook dieren en stillevens, eigenlijk van alles dus. Ze werkt met en op verschillende materialen.

Ze schildert ook in opdracht, geeft schilder- en tekenles en organiseert workshops.

.

 

Terug naar overzicht

Nieuws

Open Monumentendag Bunschoten Spakenburg
Geplaatst op 14-09-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Open Monumentendag  in Bunschoten Zaterdag is er ook in Bunschoten de Open Monumentendag. Verschillende monumenten staan extra in de belangstelling. Van het oudste tot het jongste monument (de Nederlandse Hervormde Kerk en Korenmolen de Hoop). Museum Spakenburg met de vishangen, hooiberg en...
Lees verder
Open Monumentendagen Soest
Geplaatst op 22-07-2019 - Nieuws uit Soest
PROGRAMMA ZATERDAG 14 SEPTEMBER In en rondom het St Jozefgebouw, Steenhoffstraat 46, 3764 BM Soest. Welkomstwoord door Cees Vos namens de stichting comité open monumentendagen Soest-Soesterberg. Museum Soest is open van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het programma in de...
Lees verder
Expositie foto's Jan van der Geest
Geplaatst op 21-07-2019 - Nieuws uit Soest
Jan van der Geest Jan is geboren op een rustig eiland en is groot geworden midden in de natuur. Toen hij voor het eerst een schoolreisje mocht meemaken naar Duitsland  was dat een aanlijding om een fototoestel aan te schaffen. Een kodak click clack (nog wel te zien in museum Soest)...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen