Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Expositie Karina en haar schildersclub in museum Soest

Publicatiedatum: 05-07-2017 Nieuws uit Soest
Expositie Karina en haar schildersclub in museum Soest

Karina Wijnen en haar schildersclub met  Anita Kuyer, Milly van Foeken en Jeannette van Beek in museum Soest van 22 juli tot en met 22 oktober 2017.

(Op de foto in het midden Karina, links Anita, rechtsboven Milly, rechtsonder Jeannette.)

Hoe begon het voor Jeannette, Milly en Anita).

Ik (Jeannette) liep op de Herfstmarkt op Soest Zuid en in het lege pand van Boetiek Uno  stonden/hingen schilderijen ten toon gesteld. 

Ik liep naar binnen met mijn vriendin Milly en kwamen aan de praat met Karina Wijnen de schilderes.

Gezellig praatje gemaakt en haar kaartje meegenomen voor een proefles. 

Na de feestdagen zei Milly: "ik heb nog iemand die wel een proefles wil doen, ze heet Anita" en zo geschiedde. We trokken de stoute schoenen aan en maakte ergens in maart een afspraak. En toen is onze "schildercarrière" begonnen. En zie in museum Soest, daar hangt het resultaat.

Karina, onze schilderjuf is een getalenteerde vrouw met veel humor. Zij heeft ons veel geleerd, gestuurd en bijgebracht. Maar het belangrijkste is: ik vond t leuk, het vergt concentratie, heel veel kijken en blijven ademen. En natuurlijk elke les gaat gepaard met een kopje thee/koffie koekje, veel verf, veel fouten, humor en opnieuw beginnen.

Over Karina.

Karina schildert al meer dan 40 jaar, wat haar passie is. Zij heeft zichzelf van alles aangeleerd, ben zeker autodidact zoals zij zelf vertelde. Portretten is haar ding  maar schildert ook dieren en stillevens, eigenlijk van alles dus. Ze werkt met en op verschillende materialen.

Ze schildert ook in opdracht, geeft schilder- en tekenles en organiseert workshops.

.

 

Terug naar overzicht

Nieuws

10 jaar Korenmolen De Hoop
Geplaatst op 02-05-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes...
Lees verder
Koningsdag BU 210 naar Amersafoort
Geplaatst op 25-04-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Botter BU 210 voor Koningsdag naar Amersfoort De Koningsdag in Amersfoort moet ook een regionale uitstraling hebben. Om die reden is de idee ontstaan om de Bunschoter Botter BU 210 een blikvanger te laten zijn. Een mooie gedachte, maar het is wat moeilijker dan het op het eerste gezicht...
Lees verder
Van Bot naar Pot
Geplaatst op 20-04-2019 - Nieuws uit Huizen
Nieuws uit Huizen (NH). Klik hier voor de...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen