Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Expositie Karina en haar schildersclub in museum Soest

Publicatiedatum: 05-07-2017 Nieuws uit Soest
Expositie Karina en haar schildersclub in museum Soest

Karina Wijnen en haar schildersclub met  Anita Kuyer, Milly van Foeken en Jeannette van Beek in museum Soest van 22 juli tot en met 22 oktober 2017.

(Op de foto in het midden Karina, links Anita, rechtsboven Milly, rechtsonder Jeannette.)

Hoe begon het voor Jeannette, Milly en Anita).

Ik (Jeannette) liep op de Herfstmarkt op Soest Zuid en in het lege pand van Boetiek Uno  stonden/hingen schilderijen ten toon gesteld. 

Ik liep naar binnen met mijn vriendin Milly en kwamen aan de praat met Karina Wijnen de schilderes.

Gezellig praatje gemaakt en haar kaartje meegenomen voor een proefles. 

Na de feestdagen zei Milly: "ik heb nog iemand die wel een proefles wil doen, ze heet Anita" en zo geschiedde. We trokken de stoute schoenen aan en maakte ergens in maart een afspraak. En toen is onze "schildercarrière" begonnen. En zie in museum Soest, daar hangt het resultaat.

Karina, onze schilderjuf is een getalenteerde vrouw met veel humor. Zij heeft ons veel geleerd, gestuurd en bijgebracht. Maar het belangrijkste is: ik vond t leuk, het vergt concentratie, heel veel kijken en blijven ademen. En natuurlijk elke les gaat gepaard met een kopje thee/koffie koekje, veel verf, veel fouten, humor en opnieuw beginnen.

Over Karina.

Karina schildert al meer dan 40 jaar, wat haar passie is. Zij heeft zichzelf van alles aangeleerd, ben zeker autodidact zoals zij zelf vertelde. Portretten is haar ding  maar schildert ook dieren en stillevens, eigenlijk van alles dus. Ze werkt met en op verschillende materialen.

Ze schildert ook in opdracht, geeft schilder- en tekenles en organiseert workshops.

.

 

Terug naar overzicht

Nieuws

Rondje Cultuur 21 maart 2019
Geplaatst op 07-03-2019 - Nieuws uit Eemnes
‘Rondje Cultuur’ biedt op donderdag 21 maart weer een avondvullend programma met onderwerpen over kunst en muziek, maar ook lokale onderwerpen rond Eemnes.  Dit fantastische avondje uit wordt georganiseerd door een enthousiast team van vrijwilligers, in nauwe samenwerking met De...
Lees verder
Nieuws over museum Spakenburg
Geplaatst op 23-02-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Flink aantal bezoekers voor Museum Spakenburg Het jaar 2018 was een jaar waarin Museum Spakenburg een flink aantal bezoekers heeft mogen verwelkomen. In vergelijking met het jaar 2017 steeg het bezoekersaantal met bijna 15% tot 12.786. Gerekend over de afgelopen 10 jaar, bezochten een 120.000...
Lees verder
Rondje Cultuur Eemnes 2019
Geplaatst op 28-01-2019 - Nieuws uit Eemnes
Stemmen & improviseren, bij Rondje Cultuur Altijd al eens willen ervaren hoe toneelspelers kunnen improviseren; wilt u graag weten wat de stemming voor Provinciale Staten inhoudt; of komt u juist voor de muziek? Dit alles krijgt u op één avond gepresenteerd tijdens het Rondje...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen