Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Drakenbootrace

Publicatiedatum: 30-09-2017 Nieuws uit Soest
Drakenbootrace

Eemland Drakenbootrace

Racen met één doel: ALS-patiënten helpen

Op 30 september 2017 wordt een Drakenbootrace georganiseerd op de Eem bij de Kleine Melm in Soest. De Drakenbootrace is een sportief evenement dat spanning, gezelligheid, teambuilding en netwerken combineert. Voor jong en oud is er van alles te doen.

In China is een drakenbootrace een eeuwenoud, traditioneel volksfeest met een openingsceremonie en spannende races. Drakenboters worden in China gezien als helden, zoals bekende voetballers dat bij ons zijn.
De eerste drakenbootrace in Nederland is georganiseerd tijdens Sail in 1990.

Teams

Een team kan bestaan uit een groep collega’s, vrienden en/of familie, van 8 roeiers en 1 trommelaar. De drakenboten zijn ongeveer 12,5 meter lang en 1,15 meter breed. Belangrijk is dat het hele team in hetzelfde ritme roeit, de trommelaar geeft daarvoor het tempo aan. De stuurman wordt geleverd door de organisatie en zorgt ervoor dat de boot op koers blijft. Je hoeft dus geen ervaring te hebben om deel te kunnen nemen.

Inschrijven

Om mee te kunnen dien dient u zich in te schrijven. Deelname kost €500,00 per team. U kunt ervoor kiezen om per factuur te betalen of direct veilig online via iDeal.

Programma

Het programma zal er als volgt uitzien:

12.00 uurOntvangst teams

12.30 uurBriefing teams

12.45 uurOpening

13.00 uurStart Drakenbootrace

15.00 uurPauze – Eemhead race passeert Kleine Melm

15.30 uurKnock-out races Drakenboot

16.15 uurFinale Drakenbootrace

16.45 uurHuldiging winnaars

17.00 uurBBQ

19.00 uurAfsluiting

Hoe vaak jullie team in actie komt op het water is afhankelijk van het aantal deelnemende teams en jullie sportieve prestatie.

Op de locatie is een ruimte beschikbaar om je om te kleden. Er is geen gelegenheid om te douchen.

Barbecue

Na afloop van de race is er een gezellige barbecue. Voor de leden van het team is de barbecue inbegrepen.

Voor alle supporters is het mogelijk om kaarten te bestellen voor de barbecue. De barbecue kost €15,- per persoon.

Voor het inschrijven van een team en voor het inschrijven van de bbq klik hier (U komt dan op de site van de Stichting Zoals Jan en daar vindt u de knoppen om in te schrijven).

Terug naar overzicht

Nieuws

Open Monumentendag Bunschoten Spakenburg
Geplaatst op 14-09-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Open Monumentendag  in Bunschoten Zaterdag is er ook in Bunschoten de Open Monumentendag. Verschillende monumenten staan extra in de belangstelling. Van het oudste tot het jongste monument (de Nederlandse Hervormde Kerk en Korenmolen de Hoop). Museum Spakenburg met de vishangen, hooiberg en...
Lees verder
Open Monumentendagen Soest
Geplaatst op 22-07-2019 - Nieuws uit Soest
PROGRAMMA ZATERDAG 14 SEPTEMBER In en rondom het St Jozefgebouw, Steenhoffstraat 46, 3764 BM Soest. Welkomstwoord door Cees Vos namens de stichting comité open monumentendagen Soest-Soesterberg. Museum Soest is open van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het programma in de...
Lees verder
Expositie foto's Jan van der Geest
Geplaatst op 21-07-2019 - Nieuws uit Soest
Jan van der Geest Jan is geboren op een rustig eiland en is groot geworden midden in de natuur. Toen hij voor het eerst een schoolreisje mocht meemaken naar Duitsland  was dat een aanlijding om een fototoestel aan te schaffen. Een kodak click clack (nog wel te zien in museum Soest)...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen