Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Drakenbootrace

Publicatiedatum: 30-09-2017 Nieuws uit Soest
Drakenbootrace

Eemland Drakenbootrace

Racen met één doel: ALS-patiënten helpen

Op 30 september 2017 wordt een Drakenbootrace georganiseerd op de Eem bij de Kleine Melm in Soest. De Drakenbootrace is een sportief evenement dat spanning, gezelligheid, teambuilding en netwerken combineert. Voor jong en oud is er van alles te doen.

In China is een drakenbootrace een eeuwenoud, traditioneel volksfeest met een openingsceremonie en spannende races. Drakenboters worden in China gezien als helden, zoals bekende voetballers dat bij ons zijn.
De eerste drakenbootrace in Nederland is georganiseerd tijdens Sail in 1990.

Teams

Een team kan bestaan uit een groep collega’s, vrienden en/of familie, van 8 roeiers en 1 trommelaar. De drakenboten zijn ongeveer 12,5 meter lang en 1,15 meter breed. Belangrijk is dat het hele team in hetzelfde ritme roeit, de trommelaar geeft daarvoor het tempo aan. De stuurman wordt geleverd door de organisatie en zorgt ervoor dat de boot op koers blijft. Je hoeft dus geen ervaring te hebben om deel te kunnen nemen.

Inschrijven

Om mee te kunnen dien dient u zich in te schrijven. Deelname kost €500,00 per team. U kunt ervoor kiezen om per factuur te betalen of direct veilig online via iDeal.

Programma

Het programma zal er als volgt uitzien:

12.00 uurOntvangst teams

12.30 uurBriefing teams

12.45 uurOpening

13.00 uurStart Drakenbootrace

15.00 uurPauze – Eemhead race passeert Kleine Melm

15.30 uurKnock-out races Drakenboot

16.15 uurFinale Drakenbootrace

16.45 uurHuldiging winnaars

17.00 uurBBQ

19.00 uurAfsluiting

Hoe vaak jullie team in actie komt op het water is afhankelijk van het aantal deelnemende teams en jullie sportieve prestatie.

Op de locatie is een ruimte beschikbaar om je om te kleden. Er is geen gelegenheid om te douchen.

Barbecue

Na afloop van de race is er een gezellige barbecue. Voor de leden van het team is de barbecue inbegrepen.

Voor alle supporters is het mogelijk om kaarten te bestellen voor de barbecue. De barbecue kost €15,- per persoon.

Voor het inschrijven van een team en voor het inschrijven van de bbq klik hier (U komt dan op de site van de Stichting Zoals Jan en daar vindt u de knoppen om in te schrijven).

Terug naar overzicht

Nieuws

Rondje Cultuur 21 maart 2019
Geplaatst op 07-03-2019 - Nieuws uit Eemnes
‘Rondje Cultuur’ biedt op donderdag 21 maart weer een avondvullend programma met onderwerpen over kunst en muziek, maar ook lokale onderwerpen rond Eemnes.  Dit fantastische avondje uit wordt georganiseerd door een enthousiast team van vrijwilligers, in nauwe samenwerking met De...
Lees verder
Nieuws over museum Spakenburg
Geplaatst op 23-02-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Flink aantal bezoekers voor Museum Spakenburg Het jaar 2018 was een jaar waarin Museum Spakenburg een flink aantal bezoekers heeft mogen verwelkomen. In vergelijking met het jaar 2017 steeg het bezoekersaantal met bijna 15% tot 12.786. Gerekend over de afgelopen 10 jaar, bezochten een 120.000...
Lees verder
Rondje Cultuur Eemnes 2019
Geplaatst op 28-01-2019 - Nieuws uit Eemnes
Stemmen & improviseren, bij Rondje Cultuur Altijd al eens willen ervaren hoe toneelspelers kunnen improviseren; wilt u graag weten wat de stemming voor Provinciale Staten inhoudt; of komt u juist voor de muziek? Dit alles krijgt u op één avond gepresenteerd tijdens het Rondje...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen