Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Expositie Cor van de Geest (strop)daskunst

Publicatiedatum: 29-01-2018 Nieuws uit Soest
Expositie Cor van de Geest (strop)daskunst

Cor van de Geest (strop)Daskunstenaar.

Sinds september 2013 gaat Cor van de Geest door het leven als (strop)Daskunstenaar. Geïnspireerd door een artikel in het AD van Bob van Persie (ja…..de vader van Robin) waarin te lezen was dat hij als kunstenaar met oude recycling bladen poppetjes maakt en daar leuke Art werken van maakt is Cor met stropdassen aan de gang gegaan. Cor is autodidact en beschikt over een zeer creatieve geest. Hij maakt abstracte / figuratieve / expressionistische kunstwerken die hij proefondervindelijk zelf uitdenkt. Bladen, internet, kranten en de straat zijn ook welkome bronnen voor zijn ideeën. Actuele onderwerpen of een ode aan andere kunstenaars zoals Mondriaan en Escher schuwt hij niet.

Hoe gaat hij tewerk:

Als het idee er is gaat hij op zoek naar een recycling lijst. De lijst bepaalt uiteindelijk hoe groot het werk gaat worden. Het geschetste werk/idee vergroot hij tot op de maat van de lijst. Doormiddel van carbonpapier brengt hij het idee over op het board van de lijst. Daarna worden de stropdassen op kleur bij elkaar gezocht en knipt hij ze tot een bepaald formaat.

Cor maakt van stropdassen dus ook Puppets (Poppetjes) die hij dan weer verwerkt in een schilderij. Het kopje van een puppet maakt hij van oude telefoonboekvellen die hij in vieren knipt en rolt er een propje van waar hij het propje weer omwikkelt met een geknipt stukje stropdas. Het geheel wordt met een dun ijzerdraadje omwikkelt en zo ontstaat er weer een puppet wat weer met stropdaselementen kan worden aangekleed. Daarna worden de puppets in het schilderij verwerkt.

Stropdassen krijgt Cor uit alle hoeken en gaten. Na het zien van zijn exposities komen ze weer bij hem binnen.

De kunstwerken van Cor van de Geest zijn in museum Soest voor het publiek te zien van 3 februari 2018 tot en met 6 mei 2018. Zie ook www.kunstinzicht.nl (hier ziet u een deel van de kunstwerken van Cor van de Geest).

Voor de openingstijden van het museum zie www.museumsoest.nl

Deze expositie wordt op 2 februari geopend door wethouder Van der Torre. De expositie is voor het publiek te zien vanaf 3 februari.

Terug naar overzicht

Nieuws

Open Monumentendag Bunschoten Spakenburg
Geplaatst op 14-09-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Open Monumentendag  in Bunschoten Zaterdag is er ook in Bunschoten de Open Monumentendag. Verschillende monumenten staan extra in de belangstelling. Van het oudste tot het jongste monument (de Nederlandse Hervormde Kerk en Korenmolen de Hoop). Museum Spakenburg met de vishangen, hooiberg en...
Lees verder
Open Monumentendagen Soest
Geplaatst op 22-07-2019 - Nieuws uit Soest
PROGRAMMA ZATERDAG 14 SEPTEMBER In en rondom het St Jozefgebouw, Steenhoffstraat 46, 3764 BM Soest. Welkomstwoord door Cees Vos namens de stichting comité open monumentendagen Soest-Soesterberg. Museum Soest is open van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het programma in de...
Lees verder
Expositie foto's Jan van der Geest
Geplaatst op 21-07-2019 - Nieuws uit Soest
Jan van der Geest Jan is geboren op een rustig eiland en is groot geworden midden in de natuur. Toen hij voor het eerst een schoolreisje mocht meemaken naar Duitsland  was dat een aanlijding om een fototoestel aan te schaffen. Een kodak click clack (nog wel te zien in museum Soest)...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen