Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Expositie Cor van de Geest (strop)daskunst

Publicatiedatum: 29-01-2018 Nieuws uit Soest
Expositie Cor van de Geest (strop)daskunst

Cor van de Geest (strop)Daskunstenaar.

Sinds september 2013 gaat Cor van de Geest door het leven als (strop)Daskunstenaar. Geïnspireerd door een artikel in het AD van Bob van Persie (ja…..de vader van Robin) waarin te lezen was dat hij als kunstenaar met oude recycling bladen poppetjes maakt en daar leuke Art werken van maakt is Cor met stropdassen aan de gang gegaan. Cor is autodidact en beschikt over een zeer creatieve geest. Hij maakt abstracte / figuratieve / expressionistische kunstwerken die hij proefondervindelijk zelf uitdenkt. Bladen, internet, kranten en de straat zijn ook welkome bronnen voor zijn ideeën. Actuele onderwerpen of een ode aan andere kunstenaars zoals Mondriaan en Escher schuwt hij niet.

Hoe gaat hij tewerk:

Als het idee er is gaat hij op zoek naar een recycling lijst. De lijst bepaalt uiteindelijk hoe groot het werk gaat worden. Het geschetste werk/idee vergroot hij tot op de maat van de lijst. Doormiddel van carbonpapier brengt hij het idee over op het board van de lijst. Daarna worden de stropdassen op kleur bij elkaar gezocht en knipt hij ze tot een bepaald formaat.

Cor maakt van stropdassen dus ook Puppets (Poppetjes) die hij dan weer verwerkt in een schilderij. Het kopje van een puppet maakt hij van oude telefoonboekvellen die hij in vieren knipt en rolt er een propje van waar hij het propje weer omwikkelt met een geknipt stukje stropdas. Het geheel wordt met een dun ijzerdraadje omwikkelt en zo ontstaat er weer een puppet wat weer met stropdaselementen kan worden aangekleed. Daarna worden de puppets in het schilderij verwerkt.

Stropdassen krijgt Cor uit alle hoeken en gaten. Na het zien van zijn exposities komen ze weer bij hem binnen.

De kunstwerken van Cor van de Geest zijn in museum Soest voor het publiek te zien van 3 februari 2018 tot en met 6 mei 2018. Zie ook www.kunstinzicht.nl (hier ziet u een deel van de kunstwerken van Cor van de Geest).

Voor de openingstijden van het museum zie www.museumsoest.nl

Deze expositie wordt op 2 februari geopend door wethouder Van der Torre. De expositie is voor het publiek te zien vanaf 3 februari.

Terug naar overzicht

Nieuws

10 jaar Korenmolen De Hoop
Geplaatst op 02-05-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes...
Lees verder
Koningsdag BU 210 naar Amersafoort
Geplaatst op 25-04-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Botter BU 210 voor Koningsdag naar Amersfoort De Koningsdag in Amersfoort moet ook een regionale uitstraling hebben. Om die reden is de idee ontstaan om de Bunschoter Botter BU 210 een blikvanger te laten zijn. Een mooie gedachte, maar het is wat moeilijker dan het op het eerste gezicht...
Lees verder
Van Bot naar Pot
Geplaatst op 20-04-2019 - Nieuws uit Huizen
Nieuws uit Huizen (NH). Klik hier voor de...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen