Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Drakenbootrace Soest

Publicatiedatum: 29-04-2018 Nieuws uit Soest
Drakenbootrace Soest

Drakenbootrace Soest

Na een succesvolle Drakenbootrace in 2017 gaan we dit jaar op zaterdag 29 september weer naar De Kleine Melm voor een fantastisch evenement, de Drakenbootrace Soest 2018!

Een sportief evenement dat spanning, gezelligheid, teambuilding en netwerken combineert. De Drakenbootrace Soest wordt georganiseerd door de Rotaryclub Soest-Baarn en is het spektakel in 2018 dat je niet wil missen. Niet alleen voor de onvergetelijke dag, maar ook voor de goede doelen die met de opbrengst worden gesteund, waaronder Stichting ZoalsJan. Deze stichting zet zich in om ALS-patiënten te helpen met hulpmiddelen die zij nodig hebben om zolang mogelijk comfortabel in huiselijke kring te verblijven.

Hoe werkt het?

In China is een drakenbootrace een eeuwenoud, traditioneel volksfeest met een openingsceremonie en spannende races. Drakeboters worden in China gezien als helden, zoals bekende voetballers dat bij ons zijn.

Wij gaan met elkaar de strijd aan over 200 meter in teams van negen personen. De drakenbootteams kunnen bestaan uit een groep collega’s, vrienden en/of familie. De trommelaar zal zijn/haar acht sportieve teamgenoten in de 12,5 meter lange drakenboot aansturen om zich met volle overgave in het juiste ritme in te zetten. Samenwerking is essentieel om snel over de finish te komen. Varen in een drakenboot vereist natuurlijk wel enige handigheid. Daarom zorgt een professionele stuurman of -vrouw ervoor dat de boot op koers blijft. Je hoeft dus geen ervaring te hebben om deel te kunnen nemen.

Doe mee met de race over de Eem !

Uniek evenement in Soest: De Drakenbootrace 

Met een stel vrienden een stevige krachtsinspanning leveren. Strijden op het scherpst van de snede. Een wedstrijd op het water in het natuurschoon van de Soester Eempolder. Wil je dat beleven? Het is een retorische vraag... Je MOET het beleven! De editie in 2017 was een spectaculair succes.

Zaterdagmiddag 29 september krijg je de kans om weer een unieke sportprestatie te leveren. Pak die kans tijdens De Tweede Soester Drakenbootrace bij De Kleine Melm. Geef je op met een team van acht roeiers en één trommelaar en ga de strijd aan. Hilariteit, sportiviteit, plezier en gezelligheid. Je strijdt in verschillende races over een waterparcours van 150 meter. 

Drakenbootrace

Drakenbootraces zijn afkomstig uit China en winnen in Nederland ook aan populariteit.

De trommelaar zit voorop en geeft het ritme aan waarin jij en je teammaten moeten peddelen. Zo overbrug je zo snel mogelijk de 150 meter. De stuurman heeft een specialistische taak. Deze “prof” wordt door de organisatie aan jouw team toegevoegd. 

Goede doel

De Rotary Soest-Baarn is de organisator van De Tweede Soester Drakenbootrace. Het doel is om teams uit de regio een gezellige evenement te laten beleven. De opbrengsten van dit evenement worden gebruikt om hulpmiddelen te financieren voor mensen die zijn getroffen door de ziekte ALS de Stichting zoalsjan.

Barbecue na afloop

Het inschrijfgeld bedraagt €500 per team (incl. barbecue). Voor dat geld krijg je dus veel plezier en de beschikking over een professionele stuurman. De onvergetelijke ervaring en de gezellige barbecue maken van De Tweede Soester Drakenbootrace een perfect dagje uit.

Wacht niet langer en stel je team samen! Trommel vrienden, collega’s, families en clubleden bij elkaar. Een sportieve uitdaging met lekker eten, drinken en kijken naar de andere teams. Bovendien komt tussendoor ook de Eemhead-race voorbij. Dat allemaal in het decor van een prachtige locatie: De Kleine Melm.

Je kunt je als team inschrijven via www.drakenbootracesoest.nl Er is ruimte voor 32 teams, dus wees er snel bij! Op de website staan ook foto's van de drakenbootrace in 2017.

Klik voor meer informatie hier.

Terug naar overzicht

Nieuws

Open Monumentendag Bunschoten Spakenburg
Geplaatst op 14-09-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Open Monumentendag  in Bunschoten Zaterdag is er ook in Bunschoten de Open Monumentendag. Verschillende monumenten staan extra in de belangstelling. Van het oudste tot het jongste monument (de Nederlandse Hervormde Kerk en Korenmolen de Hoop). Museum Spakenburg met de vishangen, hooiberg en...
Lees verder
Open Monumentendagen Soest
Geplaatst op 22-07-2019 - Nieuws uit Soest
PROGRAMMA ZATERDAG 14 SEPTEMBER In en rondom het St Jozefgebouw, Steenhoffstraat 46, 3764 BM Soest. Welkomstwoord door Cees Vos namens de stichting comité open monumentendagen Soest-Soesterberg. Museum Soest is open van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het programma in de...
Lees verder
Expositie foto's Jan van der Geest
Geplaatst op 21-07-2019 - Nieuws uit Soest
Jan van der Geest Jan is geboren op een rustig eiland en is groot geworden midden in de natuur. Toen hij voor het eerst een schoolreisje mocht meemaken naar Duitsland  was dat een aanlijding om een fototoestel aan te schaffen. Een kodak click clack (nog wel te zien in museum Soest)...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen