Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Drakenbootrace Soest

Publicatiedatum: 29-04-2018 Nieuws uit Soest
Drakenbootrace Soest

Drakenbootrace Soest

Na een succesvolle Drakenbootrace in 2017 gaan we dit jaar op zaterdag 29 september weer naar De Kleine Melm voor een fantastisch evenement, de Drakenbootrace Soest 2018!

Een sportief evenement dat spanning, gezelligheid, teambuilding en netwerken combineert. De Drakenbootrace Soest wordt georganiseerd door de Rotaryclub Soest-Baarn en is het spektakel in 2018 dat je niet wil missen. Niet alleen voor de onvergetelijke dag, maar ook voor de goede doelen die met de opbrengst worden gesteund, waaronder Stichting ZoalsJan. Deze stichting zet zich in om ALS-patiënten te helpen met hulpmiddelen die zij nodig hebben om zolang mogelijk comfortabel in huiselijke kring te verblijven.

Hoe werkt het?

In China is een drakenbootrace een eeuwenoud, traditioneel volksfeest met een openingsceremonie en spannende races. Drakeboters worden in China gezien als helden, zoals bekende voetballers dat bij ons zijn.

Wij gaan met elkaar de strijd aan over 200 meter in teams van negen personen. De drakenbootteams kunnen bestaan uit een groep collega’s, vrienden en/of familie. De trommelaar zal zijn/haar acht sportieve teamgenoten in de 12,5 meter lange drakenboot aansturen om zich met volle overgave in het juiste ritme in te zetten. Samenwerking is essentieel om snel over de finish te komen. Varen in een drakenboot vereist natuurlijk wel enige handigheid. Daarom zorgt een professionele stuurman of -vrouw ervoor dat de boot op koers blijft. Je hoeft dus geen ervaring te hebben om deel te kunnen nemen.

Doe mee met de race over de Eem !

Uniek evenement in Soest: De Drakenbootrace 

Met een stel vrienden een stevige krachtsinspanning leveren. Strijden op het scherpst van de snede. Een wedstrijd op het water in het natuurschoon van de Soester Eempolder. Wil je dat beleven? Het is een retorische vraag... Je MOET het beleven! De editie in 2017 was een spectaculair succes.

Zaterdagmiddag 29 september krijg je de kans om weer een unieke sportprestatie te leveren. Pak die kans tijdens De Tweede Soester Drakenbootrace bij De Kleine Melm. Geef je op met een team van acht roeiers en één trommelaar en ga de strijd aan. Hilariteit, sportiviteit, plezier en gezelligheid. Je strijdt in verschillende races over een waterparcours van 150 meter. 

Drakenbootrace

Drakenbootraces zijn afkomstig uit China en winnen in Nederland ook aan populariteit.

De trommelaar zit voorop en geeft het ritme aan waarin jij en je teammaten moeten peddelen. Zo overbrug je zo snel mogelijk de 150 meter. De stuurman heeft een specialistische taak. Deze “prof” wordt door de organisatie aan jouw team toegevoegd. 

Goede doel

De Rotary Soest-Baarn is de organisator van De Tweede Soester Drakenbootrace. Het doel is om teams uit de regio een gezellige evenement te laten beleven. De opbrengsten van dit evenement worden gebruikt om hulpmiddelen te financieren voor mensen die zijn getroffen door de ziekte ALS de Stichting zoalsjan.

Barbecue na afloop

Het inschrijfgeld bedraagt €500 per team (incl. barbecue). Voor dat geld krijg je dus veel plezier en de beschikking over een professionele stuurman. De onvergetelijke ervaring en de gezellige barbecue maken van De Tweede Soester Drakenbootrace een perfect dagje uit.

Wacht niet langer en stel je team samen! Trommel vrienden, collega’s, families en clubleden bij elkaar. Een sportieve uitdaging met lekker eten, drinken en kijken naar de andere teams. Bovendien komt tussendoor ook de Eemhead-race voorbij. Dat allemaal in het decor van een prachtige locatie: De Kleine Melm.

Je kunt je als team inschrijven via www.drakenbootracesoest.nl Er is ruimte voor 32 teams, dus wees er snel bij! Op de website staan ook foto's van de drakenbootrace in 2017.

Klik voor meer informatie hier.

Terug naar overzicht

Nieuws

10 jaar Korenmolen De Hoop
Geplaatst op 02-05-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes...
Lees verder
Koningsdag BU 210 naar Amersafoort
Geplaatst op 25-04-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Botter BU 210 voor Koningsdag naar Amersfoort De Koningsdag in Amersfoort moet ook een regionale uitstraling hebben. Om die reden is de idee ontstaan om de Bunschoter Botter BU 210 een blikvanger te laten zijn. Een mooie gedachte, maar het is wat moeilijker dan het op het eerste gezicht...
Lees verder
Van Bot naar Pot
Geplaatst op 20-04-2019 - Nieuws uit Huizen
Nieuws uit Huizen (NH). Klik hier voor de...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen