Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Ophalen bevrijdingsvuur uit Wageningen

Publicatiedatum: 30-04-2018 Nieuws uit Soest
Ophalen bevrijdingsvuur uit Wageningen

Ophalen bevrijdingsvuur uit Wageningen door Sporters uit Soest

Ook dit jaar worden de sporters uit Soest weer weggebracht door Jan van Dijk Tours uit Soest. Tijdens de terugtocht blijft de bus van  Jan van Dijk bij de sporters om de sporters af en toe wat rust in de bus te gunnen. Atletiek Vereniging Pijnenburg heeft ook dit jaar weer de uitdaging opgepakt en zal met 40 sporters uit Soest gaan deelnemen. De sporters  gaan in de late avonduren van de 4e mei richting Wageningen om in de vroege ochtenduren van de 5e mei weer terug te keren naar Soest waar in hun clubgebouw een bevrijdingsontbijt voor ze klaarstaat.

Antonio van den Hengel zal de sporters onderweg en bij het ontbijt weer van de nodige voeding voorzien. Dit jaar zal onze burgemeester R.T. Metz vooruit gaan om met de sporters het bevrijdingsvuur in Wageningen in ontvangst te nemen. Na het in ontvangst nemen van het bevrijdingsvuur zal de burgmeester de sporters afduwen en zal hij terugkeren naar Soest om daar in de ochtend om ongeveer 09.00 uur het bevrijdingsvuur van de sporters bij museum Soest in ontvangst te nemen. Voordat de sporters aankomen bij het museum brengen zij eerst een bezoek aan het ontmoetingscentrum Klaarwater waar door vrijwilligers van de SWOS in samenwerking met de stichting 4 en 5 mei Soest-Soesterberg een bevrijdingsontbijt wordt georganiseerd. Het Katholiek Vrouwengilde zal met een aantal vrijwilligers in Klaarwater komen helpen met het ontbijt.

Oproep aan onze inwoners.

‘Kom de sporters ondersteunen’

U kunt de sporters ondersteunen door ergens op de route van AV Pijnenburg naar het museum Soest (via Klaarwater) aan te haken. Dit mag lopend en/of fietsend. Het eindpunt is dit jaar dus Museum  Soest waar burgemeester Metz het bevrijdingsvuur zal ontsteken.

Route bevrijdingsvuur in  Soest.

Wieksloterweg, Koningsweg, Vrijheidsweg, Wiardi Beckmanstraat, (tussenstop in het ontmoetingscentrum Klaarwater) Wiardi Beckmanstraat, Beukenlaan, Dalweg, Steenhoffstraat.  (wijzigingen voorbehouden).

Tijdschema ophalen bevrijdingsvuur te Wageningen 2018.

4 mei 2018

21.45 uur verzamelen voor de sporters bij AV Pijnenburg en vertrek naar Wageningen.

5 mei 2018

07.30 uur Ontbijt in de kantine van AV Pijnenburg voor de sporters.

08.15 uur Vertrek naar het ontmoetingscentrum Klaarwater in Soest.

08.30 uur Aankomst bij het ontmoetingscentrum.

08.45 uur Vertrek vanaf het ontmoetingscentrum

09.00 uur Aankomst bij museum Soest

09.05 uur Ontsteken van het bevrijdingsvuur en toespraak door burgemeester R.T. Metz.

(OPM: Het zijn plusminus tijden. Alles hangt af van hoe de tocht van Wageningen naar Soest  verloopt).

Iedereen is van harte welkom bij de aankomst van de sporters met het bevrijdingsvuur bij het museum. Er staat voor iedereen een kopje koffie of thee met cake klaar. Voor de kinderen is er limonade met iets lekkers erbij.

De Stichting Comité 4 en 5 mei Soest hoopt velen van de inwoners van Soest en Soesterberg bij het museum te treffen.

Het thema voor dit jaar is ‘Geef vrijheid door’ en dit doen wij hier in Soest mede door het ophalen en overhandigen van het bevrijdingsvuur.

Zie ook www.4-5-mei.nl 

Terug naar overzicht

Nieuws

10 jaar Korenmolen De Hoop
Geplaatst op 02-05-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes...
Lees verder
Koningsdag BU 210 naar Amersafoort
Geplaatst op 25-04-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Botter BU 210 voor Koningsdag naar Amersfoort De Koningsdag in Amersfoort moet ook een regionale uitstraling hebben. Om die reden is de idee ontstaan om de Bunschoter Botter BU 210 een blikvanger te laten zijn. Een mooie gedachte, maar het is wat moeilijker dan het op het eerste gezicht...
Lees verder
Van Bot naar Pot
Geplaatst op 20-04-2019 - Nieuws uit Huizen
Nieuws uit Huizen (NH). Klik hier voor de...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen