Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Ophalen bevrijdingsvuur uit Wageningen

Publicatiedatum: 30-04-2018 Nieuws uit Soest
Ophalen bevrijdingsvuur uit Wageningen

Ophalen bevrijdingsvuur uit Wageningen door Sporters uit Soest

Ook dit jaar worden de sporters uit Soest weer weggebracht door Jan van Dijk Tours uit Soest. Tijdens de terugtocht blijft de bus van  Jan van Dijk bij de sporters om de sporters af en toe wat rust in de bus te gunnen. Atletiek Vereniging Pijnenburg heeft ook dit jaar weer de uitdaging opgepakt en zal met 40 sporters uit Soest gaan deelnemen. De sporters  gaan in de late avonduren van de 4e mei richting Wageningen om in de vroege ochtenduren van de 5e mei weer terug te keren naar Soest waar in hun clubgebouw een bevrijdingsontbijt voor ze klaarstaat.

Antonio van den Hengel zal de sporters onderweg en bij het ontbijt weer van de nodige voeding voorzien. Dit jaar zal onze burgemeester R.T. Metz vooruit gaan om met de sporters het bevrijdingsvuur in Wageningen in ontvangst te nemen. Na het in ontvangst nemen van het bevrijdingsvuur zal de burgmeester de sporters afduwen en zal hij terugkeren naar Soest om daar in de ochtend om ongeveer 09.00 uur het bevrijdingsvuur van de sporters bij museum Soest in ontvangst te nemen. Voordat de sporters aankomen bij het museum brengen zij eerst een bezoek aan het ontmoetingscentrum Klaarwater waar door vrijwilligers van de SWOS in samenwerking met de stichting 4 en 5 mei Soest-Soesterberg een bevrijdingsontbijt wordt georganiseerd. Het Katholiek Vrouwengilde zal met een aantal vrijwilligers in Klaarwater komen helpen met het ontbijt.

Oproep aan onze inwoners.

‘Kom de sporters ondersteunen’

U kunt de sporters ondersteunen door ergens op de route van AV Pijnenburg naar het museum Soest (via Klaarwater) aan te haken. Dit mag lopend en/of fietsend. Het eindpunt is dit jaar dus Museum  Soest waar burgemeester Metz het bevrijdingsvuur zal ontsteken.

Route bevrijdingsvuur in  Soest.

Wieksloterweg, Koningsweg, Vrijheidsweg, Wiardi Beckmanstraat, (tussenstop in het ontmoetingscentrum Klaarwater) Wiardi Beckmanstraat, Beukenlaan, Dalweg, Steenhoffstraat.  (wijzigingen voorbehouden).

Tijdschema ophalen bevrijdingsvuur te Wageningen 2018.

4 mei 2018

21.45 uur verzamelen voor de sporters bij AV Pijnenburg en vertrek naar Wageningen.

5 mei 2018

07.30 uur Ontbijt in de kantine van AV Pijnenburg voor de sporters.

08.15 uur Vertrek naar het ontmoetingscentrum Klaarwater in Soest.

08.30 uur Aankomst bij het ontmoetingscentrum.

08.45 uur Vertrek vanaf het ontmoetingscentrum

09.00 uur Aankomst bij museum Soest

09.05 uur Ontsteken van het bevrijdingsvuur en toespraak door burgemeester R.T. Metz.

(OPM: Het zijn plusminus tijden. Alles hangt af van hoe de tocht van Wageningen naar Soest  verloopt).

Iedereen is van harte welkom bij de aankomst van de sporters met het bevrijdingsvuur bij het museum. Er staat voor iedereen een kopje koffie of thee met cake klaar. Voor de kinderen is er limonade met iets lekkers erbij.

De Stichting Comité 4 en 5 mei Soest hoopt velen van de inwoners van Soest en Soesterberg bij het museum te treffen.

Het thema voor dit jaar is ‘Geef vrijheid door’ en dit doen wij hier in Soest mede door het ophalen en overhandigen van het bevrijdingsvuur.

Zie ook www.4-5-mei.nl 

Terug naar overzicht

Nieuws

Rondje Cultuur 21 maart 2019
Geplaatst op 07-03-2019 - Nieuws uit Eemnes
‘Rondje Cultuur’ biedt op donderdag 21 maart weer een avondvullend programma met onderwerpen over kunst en muziek, maar ook lokale onderwerpen rond Eemnes.  Dit fantastische avondje uit wordt georganiseerd door een enthousiast team van vrijwilligers, in nauwe samenwerking met De...
Lees verder
Nieuws over museum Spakenburg
Geplaatst op 23-02-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Flink aantal bezoekers voor Museum Spakenburg Het jaar 2018 was een jaar waarin Museum Spakenburg een flink aantal bezoekers heeft mogen verwelkomen. In vergelijking met het jaar 2017 steeg het bezoekersaantal met bijna 15% tot 12.786. Gerekend over de afgelopen 10 jaar, bezochten een 120.000...
Lees verder
Rondje Cultuur Eemnes 2019
Geplaatst op 28-01-2019 - Nieuws uit Eemnes
Stemmen & improviseren, bij Rondje Cultuur Altijd al eens willen ervaren hoe toneelspelers kunnen improviseren; wilt u graag weten wat de stemming voor Provinciale Staten inhoudt; of komt u juist voor de muziek? Dit alles krijgt u op één avond gepresenteerd tijdens het Rondje...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen