Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Expositie collectief PassepARTout in museum Soest

Publicatiedatum: 01-05-2018 Nieuws uit Soest
Expositie collectief PassepARTout in museum Soest

PassepARTout

In het jaar 2000 is door een groepje creatieve Soester mensen PassepARTout opgericht. In de jaren daaraan voorafgaand had de groep een flink aantal jaren geschilderd in het atelier bij Ineke Talen in Soest. Onderwerpen waren voornamelijk modeltekenen en –schilderen.

Er werd regelmatig geëxposeerd en ook “Op de Grachten” waren ze altijd aanwezig, natuurlijk waren ze ook van de partij bij ‘Kunstlint in de Lente’.

In de periode van 2000 tot 2015 heeft PassepARTout een lokaal in gebouw ‘Orlando’ aan de Di Lassostraat in Soest gehuurd. In 2015 zijn ze teruggegaan naar het atelier van Ineke Talen.

Een dagdeel per week schilderen ze met ongeveer 10 deelnemers. Ieder werkt voor zich, er is geen docent aanwezig. Ze beoordelen elkaars werk en geven elkaar tips.

Regelmatig organiseren ze een workshop, huren een docent of een model, zodat ze onze vaardigheden kunnen vergroten.

Om mee te kunnen schilderen in deze groep is een gevorderd niveau vereist.

Soms kiezen ze met de groep een thema, waarbij ieder het onderwerp op zijn eigen wijze probeert neer te zetten met behulp van divers materiaal.

Hun laatste project is van maart 2018, waar ze geoefend hebben met ‘geabstraheerd portretschilderen’. Een dag flink hard werken om iets moois neer te zetten.

Deze workshop werd gegeven door Ria Kooistra uit Doetinchem.

Op de expositie in het Museum Soest is gekozen voor het thema ‘Soest’. Iedereen heeft een onderwerp gekozen, dat in Soest, of aan het randje van Soest is terug te vinden.

Met veel plezier hebben ze hier een aantal middagen aan gewerkt.

Voor informatie kunt u terecht bij:  

Lien Strijbosch: lien.strijbosch@gmail.com

Annelyn Polak: annelyn@polak.nu

Deze expositie is te zien van 11 mei tot en met 12 augustus.

Zie ook www.museumsoest.nl

Terug naar overzicht

Nieuws

Rondje Cultuur 21 maart 2019
Geplaatst op 07-03-2019 - Nieuws uit Eemnes
‘Rondje Cultuur’ biedt op donderdag 21 maart weer een avondvullend programma met onderwerpen over kunst en muziek, maar ook lokale onderwerpen rond Eemnes.  Dit fantastische avondje uit wordt georganiseerd door een enthousiast team van vrijwilligers, in nauwe samenwerking met De...
Lees verder
Nieuws over museum Spakenburg
Geplaatst op 23-02-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Flink aantal bezoekers voor Museum Spakenburg Het jaar 2018 was een jaar waarin Museum Spakenburg een flink aantal bezoekers heeft mogen verwelkomen. In vergelijking met het jaar 2017 steeg het bezoekersaantal met bijna 15% tot 12.786. Gerekend over de afgelopen 10 jaar, bezochten een 120.000...
Lees verder
Rondje Cultuur Eemnes 2019
Geplaatst op 28-01-2019 - Nieuws uit Eemnes
Stemmen & improviseren, bij Rondje Cultuur Altijd al eens willen ervaren hoe toneelspelers kunnen improviseren; wilt u graag weten wat de stemming voor Provinciale Staten inhoudt; of komt u juist voor de muziek? Dit alles krijgt u op één avond gepresenteerd tijdens het Rondje...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen