Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Expositie collectief PassepARTout in museum Soest

Publicatiedatum: 01-05-2018 Nieuws uit Soest
Expositie collectief PassepARTout in museum Soest

PassepARTout

In het jaar 2000 is door een groepje creatieve Soester mensen PassepARTout opgericht. In de jaren daaraan voorafgaand had de groep een flink aantal jaren geschilderd in het atelier bij Ineke Talen in Soest. Onderwerpen waren voornamelijk modeltekenen en –schilderen.

Er werd regelmatig geëxposeerd en ook “Op de Grachten” waren ze altijd aanwezig, natuurlijk waren ze ook van de partij bij ‘Kunstlint in de Lente’.

In de periode van 2000 tot 2015 heeft PassepARTout een lokaal in gebouw ‘Orlando’ aan de Di Lassostraat in Soest gehuurd. In 2015 zijn ze teruggegaan naar het atelier van Ineke Talen.

Een dagdeel per week schilderen ze met ongeveer 10 deelnemers. Ieder werkt voor zich, er is geen docent aanwezig. Ze beoordelen elkaars werk en geven elkaar tips.

Regelmatig organiseren ze een workshop, huren een docent of een model, zodat ze onze vaardigheden kunnen vergroten.

Om mee te kunnen schilderen in deze groep is een gevorderd niveau vereist.

Soms kiezen ze met de groep een thema, waarbij ieder het onderwerp op zijn eigen wijze probeert neer te zetten met behulp van divers materiaal.

Hun laatste project is van maart 2018, waar ze geoefend hebben met ‘geabstraheerd portretschilderen’. Een dag flink hard werken om iets moois neer te zetten.

Deze workshop werd gegeven door Ria Kooistra uit Doetinchem.

Op de expositie in het Museum Soest is gekozen voor het thema ‘Soest’. Iedereen heeft een onderwerp gekozen, dat in Soest, of aan het randje van Soest is terug te vinden.

Met veel plezier hebben ze hier een aantal middagen aan gewerkt.

Voor informatie kunt u terecht bij:  

Lien Strijbosch: lien.strijbosch@gmail.com

Annelyn Polak: annelyn@polak.nu

Deze expositie is te zien van 11 mei tot en met 12 augustus.

Zie ook www.museumsoest.nl

Terug naar overzicht

Nieuws

10 jaar Korenmolen De Hoop
Geplaatst op 02-05-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes...
Lees verder
Koningsdag BU 210 naar Amersafoort
Geplaatst op 25-04-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Botter BU 210 voor Koningsdag naar Amersfoort De Koningsdag in Amersfoort moet ook een regionale uitstraling hebben. Om die reden is de idee ontstaan om de Bunschoter Botter BU 210 een blikvanger te laten zijn. Een mooie gedachte, maar het is wat moeilijker dan het op het eerste gezicht...
Lees verder
Van Bot naar Pot
Geplaatst op 20-04-2019 - Nieuws uit Huizen
Nieuws uit Huizen (NH). Klik hier voor de...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen