Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Sinterklaas logeert weer in museum Soest

Publicatiedatum: 02-11-2018 Nieuws uit Soest
Sinterklaas logeert weer in museum Soest

Logeeradres van Sinterklaas.

Sinterklaas komt weer slapen in museum Soest.

Het Grote Soester Sinterklaasfeest

Sinterklaas en zijn pieten komen dit jaar op zaterdag 17 november in Soest aan! Deze dag belooft ook dit jaar weer een feestelijk spektakel te worden.

Tussen 13.15 uur en 13.30 uur arriveert de Sint op het evenemententerrein de Eng in Soest.

Vanaf 12.30 uur wordt het al erg gezellig op de Eng omdat het Sinterklaasteam dan de eerste hele snelle Pieten al verwachten. Er is weer een afwisselend programma samengesteld, zodat er genoeg te zien en te beleven is. Verschillende Pieten zullen hun kunsten weer vertonen.

Op de Eng vindt direct na aankomst van de Sint de officiële ontvangst door burgemeester R.T. Metz plaats.

Na zijn ontvangst gaat de Sint samen met een bonte verzameling van Pieten, pepernoten, muziek en paarden in een vrolijke optocht door Soest. De optocht eindigt dit jaar naar verwachting tussen 15.00 uur en 15.30 uur in winkelcentrum Hartje Zuid.

Logeeradres van Sinterklaas.

Dit jaar zal de opzet in het museum dezelfde zijn als verleden jaar. 

Op 25 november 2018 zijn de deuren van Museum Soest weer voor de kinderen uit Soest geopend. Tijdens deze dag kunnen de kinderen zien en beleven hoe de Sint en zijn Pieten in Soest verblijven. 25 november gaan we dit jaar ook weer hetzelfde invullen als verleden jaar. Sinterklaas komt ook dit jaar weer met zijn staf pieten verhalen vertellen. Hij zal dit in de ochtend doen om 11.15 uur en in de middag om 13.15 uur en 14.30 uur. Dus dit jaar ook geen vrije inloop. Per groep kunnen Sinterklaas en zijn Pieten 80 kinderen ontvangen. Uiteraard zal de Sint weer wat lekkers meebrengen voor de kinderen. Om de toegang te waarborgen zullen er entree kaarten beschikbaar komen.

Van de Sint hangt er ook weer een nieuwe onderrok in het museum waarop de kinderen hun naam mogen schrijven. Deze onderrok was nog gemaakt door Corrie Jaarsveld (overleden op 19 oktober 2018 op 94 jarige leeftijd). Corrie heeft vele onderrokken voor de Sint gemaakt. Zij hangen allemaal in het museum op de slaapkamer van de Sint. 

Dit jaar zal PVO voor de muzikale omlijsting zorgen door optredens van de

Wij Bloaze Als Woar Wij Wille Band (WBAWWW).

Het vertellen van de verhalen is voor de leeftijdscategorie 3 tot en met 7 jaar.

De toegangskaartjes kosten € 1,00 per kind en zijn vanaf 1 november 2018, tijdens de openingstijden, af te halen bij het museum Soest bij de receptie. Op 25 november kunnen er ook kaartjes bij de receptie van het museum gekocht worden. Er kunnen maximaal 80 kinderen per keer  in de zaal. Vol = Vol. 

Tijdens het voorlezen van de verhalen door Sinterklaas kunnen hun begeleiders het museum gratis bezoeken. Uiteraard mogen de begeleiders ook meeluisteren naar de verhalen van de Sint. 

Met hartelijke groeten,

Het Sinterklaasteam van Soest en Museum Soest

Heel speciaal is het door de bekende Soester tekstschrijvers Marianne Busser en Ron Schröder geschreven Soester Sinterklaaslied. De muziek is gecomponeerd door Jan de Vlaming. In Spanje is de Rappiet al weken aan het oefenen, hij wil het lied dit jaar gaan rappen voor iedereen….. als dat maar goed komt!! Hier voor iedereen alvast de tekst zodat we dit lied uit volle borst voor Sinterklaas kunnen meezingen of meerappen!

WELKOM SINTERKLAAS

Welkom Sinterklaas
wees welkom hier in Soest
wat fijn dat Zwarte Piet wist hoe u vliegen moest
we zingen nu speciaal voor u dit liedje met elkaar
en hier in ons museum
staat uw slaapkamer al klaar
wees welkom Sinterklaas
wat is het fijn
dat u opnieuw bij ons wilt zijn!

Welkom Sinterklaas
wees welkom hier in Soest
wat fijn dat Zwarte Piet wist hoe u vliegen moest
en heeft u toen u rondvloog hier beneden ook misschien
die schitterende molen
onze windhond al gezien
wees welkom Sinterklaas
wat is het fijn
dat u opnieuw bij ons wilt zijn!

Welkom Sinterklaas
wees welkom hier in Soest
wat fijn dat Zwarte Piet wist hoe u vliegen moest
wees welkom voor de deur van onze witte boerderij
daar is voor al uw Pieten
ieder jaar een plekje vrij
wees welkom Sinterklaas
wat is het fijn
dat u opnieuw bij ons wilt zijn!

 

Terug naar overzicht

Nieuws

Open Monumentendag Bunschoten Spakenburg
Geplaatst op 14-09-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Open Monumentendag  in Bunschoten Zaterdag is er ook in Bunschoten de Open Monumentendag. Verschillende monumenten staan extra in de belangstelling. Van het oudste tot het jongste monument (de Nederlandse Hervormde Kerk en Korenmolen de Hoop). Museum Spakenburg met de vishangen, hooiberg en...
Lees verder
Open Monumentendagen Soest
Geplaatst op 22-07-2019 - Nieuws uit Soest
PROGRAMMA ZATERDAG 14 SEPTEMBER In en rondom het St Jozefgebouw, Steenhoffstraat 46, 3764 BM Soest. Welkomstwoord door Cees Vos namens de stichting comité open monumentendagen Soest-Soesterberg. Museum Soest is open van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het programma in de...
Lees verder
Expositie foto's Jan van der Geest
Geplaatst op 21-07-2019 - Nieuws uit Soest
Jan van der Geest Jan is geboren op een rustig eiland en is groot geworden midden in de natuur. Toen hij voor het eerst een schoolreisje mocht meemaken naar Duitsland  was dat een aanlijding om een fototoestel aan te schaffen. Een kodak click clack (nog wel te zien in museum Soest)...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen