Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Ophalen bevrijdingsvuur uit Wageningen

Publicatiedatum: 11-04-2019 Nieuws uit Soest
Ophalen bevrijdingsvuur uit Wageningen

Ophalen bevrijdingsvuur uit Wageningen door Sporters uit Soest

Ook dit jaar worden de sporters uit Soest weer weggebracht door Jan van Dijk Tours uit Soest. Tijdens de terugtocht blijft de bus van  Jan van Dijk bij de sporters om de sporters af en toe wat rust in de bus te gunnen. Atletiek Vereniging Pijnenburg heeft ook dit jaar weer de uitdaging opgepakt en zal met 40 sporters uit Soest gaan deelnemen. De sporters  gaan in de late avonduren van de 4e mei richting Wageningen om in de vroege ochtenduren van de 5e mei weer terug te keren naar Soest waar in hun clubgebouw een bevrijdingsontbijt voor ze klaarstaat.

Antonio van den Hengel zal de sporters onderweg en bij het ontbijt weer van de nodige voeding voorzien. Ook dit jaar zal onze burgemeester dhr. R.T. Metz vooruit gaan om met de sporters het bevrijdingsvuur in Wageningen in ontvangst te nemen. Na het in ontvangst nemen van het bevrijdingsvuur zal de burgemeester de sporters afduwen en zal hij terugkeren naar Soest om daar in de ochtend om ongeveer 09.00 uur het bevrijdingsvuur van de sporters bij het monument te Soest in ontvangst te nemen.

Oproep aan onze inwoners.

‘Kom de sporters ondersteunen’

U kunt de sporters ondersteunen door ergens op de route van AV Pijnenburg naar het monument te Soest aan te haken. Dit mag lopend en/of fietsend. Het eindpunt is dit jaar dus bij het monument te Soest waar burgemeester Metz het bevrijdingsvuur zal ontsteken. Bij het monument in Soest is sinds kort een vuurschaal (vaste opstelling) geplaatst om het vuur de gehele dag te laten branden. Hetgeen ook recht doet aan de betekenis van het bevrijdingsvuur. Immers het ‘Bevrijdingsvuur’ is hét symbool voor nationale eenheid en voor leven in vrede en vrijheid. Met dit symbool geven we de vrijheid aan elkaar door.

Route bevrijdingsvuur in  Soest.

Wieksloterweg, Bosstraat, Pimpelmees, Nieuweweg, Molenstraat, Steenhoffstraat, Van Weedestraat, Inspecteur Schreuderlaan, Ir Menkolaan.

(wijzigingen voorbehouden).

Tijdschema ophalen bevrijdingsvuur te Wageningen 2019.

4 mei 2019

21.45 uur verzamelen voor de sporters bij AV Pijnenburg en vertrek naar Wageningen.

5 mei 2019

07.30 uur Ontbijt in de kantine van AV Pijnenburg voor de sporters.

09.00 uur Aankomst bij het monument aan de Ir Menkolaan te Soest.

09.05 uur Ontsteken van het bevrijdingsvuur en toespraak door burgemeester dhr. R.T. Metz.

(OPM: Het zijn plusminus tijden. Alles hangt af van hoe de tocht van Wageningen naar Soest  verloopt).

Iedereen is van harte welkom bij de aankomst van de sporters met het bevrijdingsvuur bij het monument.  Er staat voor iedereen een kopje koffie of thee met cake klaar. Voor de kinderen is er limonade met iets lekkers erbij.

De Stichting Comité 4 en 5 mei Soest hoopt velen van de inwoners van Soest en Soesterberg bij het monument te treffen.

 

 

 

Terug naar overzicht

Nieuws

Open Monumentendag Bunschoten Spakenburg
Geplaatst op 14-09-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Open Monumentendag  in Bunschoten Zaterdag is er ook in Bunschoten de Open Monumentendag. Verschillende monumenten staan extra in de belangstelling. Van het oudste tot het jongste monument (de Nederlandse Hervormde Kerk en Korenmolen de Hoop). Museum Spakenburg met de vishangen, hooiberg en...
Lees verder
Open Monumentendagen Soest
Geplaatst op 22-07-2019 - Nieuws uit Soest
PROGRAMMA ZATERDAG 14 SEPTEMBER In en rondom het St Jozefgebouw, Steenhoffstraat 46, 3764 BM Soest. Welkomstwoord door Cees Vos namens de stichting comité open monumentendagen Soest-Soesterberg. Museum Soest is open van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het programma in de...
Lees verder
Expositie foto's Jan van der Geest
Geplaatst op 21-07-2019 - Nieuws uit Soest
Jan van der Geest Jan is geboren op een rustig eiland en is groot geworden midden in de natuur. Toen hij voor het eerst een schoolreisje mocht meemaken naar Duitsland  was dat een aanlijding om een fototoestel aan te schaffen. Een kodak click clack (nog wel te zien in museum Soest)...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen