Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Expositie schilderijen PassepARTout groep

Publicatiedatum: 11-04-2019 Nieuws uit Soest
Expositie schilderijen PassepARTout groep

Schildergroep PassepARTout exposeert in Museum Soest.

Tijdens de feestelijke opening wordt een gezamenlijk geproduceerd schilderij onthuld door mevrouw Nermina Kundic, wethouder van kunst en cultuur, Gemeente Soest.

Elke schilder van de PassepARTout-groep heeft een onderdeel hiervan op haar/zijn eigen wijze op het doek gezet, wat een verrassend resultaat heeft opgeleverd.
De andere werken die getoond worden in de grote zaal en de gang van het museum, geven inzicht in de stijl, de techniek, de passie en het plezier waarmee de schilderijen tot stand zijn gekomen.
PassepARTout is opgericht in mei 2000. De groep telt 10 schilders, die allemaal al voor 2000 met schilderen bezig waren. Een aantal leden heeft lessen gevolgd bij o.a. Ineke Talen. Ze hebben een lange tijd wekelijks geschilderd in gebouw Orlando, maar sinds een aantal jaren maken ze weer gebruik van het atelier van Ineke Talen.
Ieder jaar wordt er een activiteit en/of een workshop met docent in gezamenlijk overleg uitgekozen. Gedurende een langere periode wordt hier dan aan gewerkt. Daarnaast werken ze naar eigen idee aan een doek of een werk op papier. Allerlei technieken worden daarbij ingezet. Er is geen actieve docent aanwezig, er zijn ervaren en minder ervaren leden, die elkaar wederzijds graag en goed adviseren.

Individueel exposeren de leden van PassepARTout op diverse locaties, maar ook als groep laten ze hun werk graag en regelmatig zien.

Naast de schilderijen is er ook driedimensionaal werk te zien in de vitrines.

De expositie is voor het publiek te zien van 19 april 2019 tot en met 21 juli 2019.

Terug naar overzicht

Nieuws

Open Monumentendag Bunschoten Spakenburg
Geplaatst op 14-09-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Open Monumentendag  in Bunschoten Zaterdag is er ook in Bunschoten de Open Monumentendag. Verschillende monumenten staan extra in de belangstelling. Van het oudste tot het jongste monument (de Nederlandse Hervormde Kerk en Korenmolen de Hoop). Museum Spakenburg met de vishangen, hooiberg en...
Lees verder
Open Monumentendagen Soest
Geplaatst op 22-07-2019 - Nieuws uit Soest
PROGRAMMA ZATERDAG 14 SEPTEMBER In en rondom het St Jozefgebouw, Steenhoffstraat 46, 3764 BM Soest. Welkomstwoord door Cees Vos namens de stichting comité open monumentendagen Soest-Soesterberg. Museum Soest is open van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het programma in de...
Lees verder
Expositie foto's Jan van der Geest
Geplaatst op 21-07-2019 - Nieuws uit Soest
Jan van der Geest Jan is geboren op een rustig eiland en is groot geworden midden in de natuur. Toen hij voor het eerst een schoolreisje mocht meemaken naar Duitsland  was dat een aanlijding om een fototoestel aan te schaffen. Een kodak click clack (nog wel te zien in museum Soest)...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen