Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Kijkdozen en pop-up boeken in wijkmuseum Soesterkwartier

Publicatiedatum: 03-11-2018 Nieuws uit Amersfoort
Kijkdozen en pop-up boeken in wijkmuseum Soesterkwartier

AMERSFOORT - 'Kijkdozen en pop-up-boeken' zijn het onderwerp van een expositie met werkstukken die door leerlingen van de basisscholen in het Soesterkwartier zijn vervaardigd.

Deze tentoonstelling wordt op zaterdag 10 november om 12.00 uur officieel geopend en is daarna tot en met zaterdag 26 januari 2019 in de thema-kamer van het Wijkmuseum Soesterkwartier, Sint Bonifaciusstraat 61 in Amersfoort te zien.

De kinderen zijn hiermee de afgelopen weken tijdens de Buiten Schoolse Opvang (BSO) namens de scholen De Magneet (openbaar), De Kubus(rooms-katholiek) en 't Anker (protestants-christelijk) bezig geweest. Naast het in de afgelopen weken gemaakte materiaal wordt in de expositieruimte achter de museumwoning ook enkele klassieke kijkdozen en pop-up-boeken van (oudere) verzamelaars getoond.

Het wijkmuseum is iedere zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur gratis geopend.

Terug naar overzicht

Nieuws

10 jaar Korenmolen De Hoop
Geplaatst op 02-05-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes...
Lees verder
Koningsdag BU 210 naar Amersafoort
Geplaatst op 25-04-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Botter BU 210 voor Koningsdag naar Amersfoort De Koningsdag in Amersfoort moet ook een regionale uitstraling hebben. Om die reden is de idee ontstaan om de Bunschoter Botter BU 210 een blikvanger te laten zijn. Een mooie gedachte, maar het is wat moeilijker dan het op het eerste gezicht...
Lees verder
Van Bot naar Pot
Geplaatst op 20-04-2019 - Nieuws uit Huizen
Nieuws uit Huizen (NH). Klik hier voor de...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen