Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Lezing over de Oliemolen aan de Eem

Publicatiedatum: 03-10-2015 Nieuws uit Amersfoort
Lezing over de Oliemolen aan de Eem

MAAND VAN DE GESCHIEDENIS – TUSSEN DROOM EN DAAD

LEZING OVER DE OLIEMOLEN AAN DE EEM

Op donderdagavond 15 oktober zal Laurens Olieman in het Wijkmuseum Soesterkwartier een lezing geven over de  “Olymolen de Rijzende Zon”. Als stichtingsjaar wordt 1765 genoemd. De molen stond op de Kleine Koppel precies tegenover het welbekende pakhuis De Spijker, dat 10 jaar geleden is gesloopt.

Er zijn Amersfoorters die er over dromen dat de oude oliemolen zal worden herbouwd. Daarvoor is een plan ontwikkeld. Anderen wijzen deze droom af, en willen in plaats van een gezicht op de molen een hypermodern gebouw aan het Eemplein.

De lezing wordt gegeven in het kader van de maand van de geschiedenis: “tussen droom en daad”. Het Wijkmuseum sluit op het thema aan door in de expositie over “de Oudste Industrie aan de Eem” ook aandacht te besteden aan deze oliemolen. Getoond wordt onder andere het uithangbord, dat- blijkens een oude inventaris in 1829 al bestond.  

Lezing over Oliemolen de Rijzende Zon op 15 oktober, aanvang 20.00 uur, (de zaal is om 19.30 uur open).  St. Bonifaciusstraat 61.( Vrij entree, er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het wijkmuseum,).

 

 

 

 

Terug naar overzicht

Nieuws

Van Bot naar Pot
Geplaatst op 20-04-2019 - Nieuws uit Huizen
Nieuws uit Huizen (NH). Klik hier voor de...
Lees verder
Expositie schilderijen Theo Roose
Geplaatst op 11-04-2019 - Nieuws uit Soest
Expositie schilderijen Theo Roose in museum Soest Theo Roose is sinds 2008 woonachtig in Soest. Hij schildert vanaf 1978 al met allerlei materialen zoals acryl, olieverf, aquarel en pastel. Hij heeft  cursussen gevolgd bij de Gooische Academie in Laren en sinds 2008 volgt hij lessen bij...
Lees verder
Herdenking 4 mei Soesterberg
Geplaatst op 11-04-2019 - Nieuws uit Soest
Programma 4 mei Soesterberg De herdenkingsbijeenkomst in de Vredekerk in Soesterberg bestaat dit jaar o..a. uit zang door het Projectkoor Soesterberg. De overdenking wordt verzorgd door mevrouw. Wies Sarot, Pastoraal werker Martha en Mariaparochie Soest. Er zullen tevens gedichten worden...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen