Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Nationale Molendag

Publicatiedatum: 11-05-2016 Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Nationale Molendag

NATIONALE MOLENDAG OOK OP KORENMOLEN DE HOOP

Het tweede weekend van mei wordt landelijk de Nationale Molendag georganiseerd. Ruim 950 molens zijn dan open voor publiek en laten hun wieken vrolijk draaien. Ook Korenmolen doet mee aan de Nationale Molendag en is dan net als iedere zaterdag, te bezichtigen.

De 44ste Nationale Molendag heeft als thema  ‘Welkom in de molen’ meegekregen en zet daarmee de hele molen en de molenaar centraal. Waar een molen voor dient en hoe de werking is, ziet u bij uw bezoek meteen. De molenaar vertelt over zijn of haar beroep en geeft graag een rondleiding door de molen. Het beklimmen van de molen, geeft niet alleen een mooi beeld van de techniek van een molen, maar is bovendien een prachtig familie-uitje.

Een rondleiding door de molen is tegelijk ook een bezoek aan de molenwinkel. Er is in de molen een ruim assortiment soorten meel: van pannenkoekenmeel tot diverse broodmixen. Daarnaast diverse cakemixen en natuurlijk de traditionele ketelkoek. Altijd een bijzondere lekkernij, terwijl u van de mixen thuis de lekkerste ‘keek’ kunt bakken

Gratis Molen Doe-boekje voor de kinderen 

Kinderen vinden molens prachtige werktuigen. Met veel plezier bezoeken ze een molen en zijn altijd wel te porren voor een tocht naar boven langs de molentrap. Komt u dit jaar ook met uw kinderen of kleinkinderen naar Korenmolen De Hoop?

Speciaal voor hen is er een Molen Doe-boekje gemaakt dat de molenaars gratis weggeven. Het boekje staat vol met leuke molenweetjes, spelletjes en kleurplaten. Wilt u ook zo'n Doe-boekje aan uw kind of kleinkind geven? Kom dan op 14 mei naar Korenmolen De Hoop.

Wie bakt het lekkerste volkorenbrood van Nederland?

De molenaars kunnen ook alles vertellen over het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde (AKG) dat dit jaar 40 jaar bestaat. Daarom organiseren de molenaars die bij het AKG zijn aangesloten dit jaar een broodbakwedstrijd onder het motto: Bak mee met het AKG!. Dit met het volkorentarwemeel dat op de eigen molen is gemalen.

Meer informatie is te vinden op de websites www.molenaarsgilde.nl en www. monumentenbunschoten.nl 

Terug naar overzicht

Nieuws

10 jaar Korenmolen De Hoop
Geplaatst op 02-05-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes...
Lees verder
Koningsdag BU 210 naar Amersafoort
Geplaatst op 25-04-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Botter BU 210 voor Koningsdag naar Amersfoort De Koningsdag in Amersfoort moet ook een regionale uitstraling hebben. Om die reden is de idee ontstaan om de Bunschoter Botter BU 210 een blikvanger te laten zijn. Een mooie gedachte, maar het is wat moeilijker dan het op het eerste gezicht...
Lees verder
Van Bot naar Pot
Geplaatst op 20-04-2019 - Nieuws uit Huizen
Nieuws uit Huizen (NH). Klik hier voor de...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen