Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Bezoekersaantal bij Museum Spakenburg

Publicatiedatum: 30-01-2017 Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Bezoekersaantal bij Museum Spakenburg

 

Stijgende lijn in bezoekersaantal bij Museum Spakenburg

Museum Spakenburg heeft het afgelopen jaar weer meer bezoekers mogen trekken dan het jaar daarvoor. Het aantal bezoekers steeg tot 11.509.

Een aantal dat ruim 300 hoger lag dan in 2015 en bijna 800 hoger dan in 2012. Dat betekent dat het bezoekersaantal redelijk stabiel is en voor het derde achtereenvolgende jaar een stijgende lijn vertoond. Kijkend naar het aantal dagen dat het museum jaarlijks is geopend, ongeveer 275, komt dat neer op gemiddeld 42 bezoekers per dag.

Overigens zijn bij de bezoekers niet meegeteld de honderden deelnemers aan de wandeling bij de watersnood van 1916 op donderdag 13 januari 2016. Die avond ervoeren de wandelaars enigszins de sfeer van de watersnoodnacht door de Watersteeg bij het museum door te wandelen en te kijken naar de verwoestingen die de enorme storm had aangericht. Ook de bezoekers die tijdens evenementen een deel van het museum bekijken, zijn in het bezoekersaantal niet meegenomen, evenmin als degenen die alleen een bezoek brengen aan het informatiepunt Grebbelinie of de winkel en het museumcafé.

Op dit moment is in het museum de tentoonstelling Hoogwaterbescherming. Een volgende ramp voor zijn! Ingericht. Een expositie over het hoe en waarom van de hoogwaterbeschermingsmaatregelen die de afgelopen tijd zijn gerealiseerd of nog in uitvoering zijn.

 

 

Terug naar overzicht

Nieuws

10 jaar Korenmolen De Hoop
Geplaatst op 02-05-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes...
Lees verder
Koningsdag BU 210 naar Amersafoort
Geplaatst op 25-04-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Botter BU 210 voor Koningsdag naar Amersfoort De Koningsdag in Amersfoort moet ook een regionale uitstraling hebben. Om die reden is de idee ontstaan om de Bunschoter Botter BU 210 een blikvanger te laten zijn. Een mooie gedachte, maar het is wat moeilijker dan het op het eerste gezicht...
Lees verder
Van Bot naar Pot
Geplaatst op 20-04-2019 - Nieuws uit Huizen
Nieuws uit Huizen (NH). Klik hier voor de...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen