Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Schenking schilderij

Publicatiedatum: 05-02-2017 Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Schenking schilderij

 

Schenking voor Museum Spakenburg

Museum Spakenburg heeft een flinke collectie voorwerpen die op de een of andere manier een raakvlak hebben met de gemeenschap. Van gereedschappen en klederdracht tot allerlei gebruiksvoorwerpen. Een collectie voor een deel ook dankzij schenkingen tot stand is gekomen.

Zo werd onlangs een schilderij aan het museum aangeboden. Het is een schilderij van de ‘Vleeschhouwerij’ van Koelewijn aan de Dorpsstraat in Bunschoten. Later werd dit Keurslager Koelewijn. Deze winkel was gevestigd direct ten zuiden van het oude gemeentehuis. Het schilderij geeft de situatie weer zoals die in de Tweede Wereldoorlog was. In die tijd was het pand nog vooral als woning in gebruik en was de omvang van de slagerij beperkt. Later werd het hele pand gebruikt voor dit bedrijf en ook de schuur ernaast. Nadat de winkelactiviteiten in het filiaal in Spakenburg waren geconcentreerd, is de woning weer zoveel mogelijk in oude stijl teruggebracht.

De naam van de maker van het schilderij is niet bekend. Wel dat het is gemaakt door rondtrekkende kunstschilder die gastvrij in het gezin van de slager werd ontvangen om dit schilderij te maken. Het is een mooie aanwinst voor de collectie van het museum.

Het schilderij is tijdelijk te bekijken in het museumcafé van Museum Spakenburg. Het Museumcafé is gratis toegankelijk en naast een winkeltje, is daar de gelegenheid om een kopje koffie (in verschillende variëteiten) met hart of Jan hagel te nuttigen. Het museum is met een museumkaart geheel gratis te bezoeken.

 

Terug naar overzicht

Nieuws

10 jaar Korenmolen De Hoop
Geplaatst op 02-05-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes...
Lees verder
Koningsdag BU 210 naar Amersafoort
Geplaatst op 25-04-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Botter BU 210 voor Koningsdag naar Amersfoort De Koningsdag in Amersfoort moet ook een regionale uitstraling hebben. Om die reden is de idee ontstaan om de Bunschoter Botter BU 210 een blikvanger te laten zijn. Een mooie gedachte, maar het is wat moeilijker dan het op het eerste gezicht...
Lees verder
Van Bot naar Pot
Geplaatst op 20-04-2019 - Nieuws uit Huizen
Nieuws uit Huizen (NH). Klik hier voor de...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen