Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Nationale Molendag in Bunschoten

Publicatiedatum: 10-05-2017 Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Nationale Molendag in Bunschoten

KOMENDE ZATERDAG WEER NATIONALE MOLENDAG

Komend weekend wordt voor de 45e keer de Nationale Molendag georganiseerd. Meer dan 900 molens in Nederland zijn open voor publiek en draaien en malen dat het een lieve lust is. Ook Korenmolen De Hoop in Bunschoten doet mee aan de Nationale Molendag en is net als iedere zaterdag, te bezichtigen. Ter gelegenheid van dit evenement is De Hoop dit jaar op een bijzondere en feestelijke wijze getooid. Alleen dat is al een reden om te komen kijken.

Bij een bezoek aan de molen, is het stoere karakter van de molen en de molenaars van dichtbij te ervaren. De molen is weliswaar een gezichtsbepalend gebouw aan de rand van de stad Bunschoten. Maar een molen kun je pas echt beleven als je binnen bent. Als je voelt hoe de wieken het gedetailleerde radarwerk in de molen aandrijven en hoe het graan door de draaiende molenstenen tot meel wordt gemalen.

Gratis Molenkleurboekje en kleurwedstrijd voor de jongsten
Voor de kleinste bezoekers van de molen ligt die dag een gratis Molenkleurboekje klaar. Dit boekje staat vol met mooie kleurplaten waarmee kinderen de verschillende molentypen leren ontdekken. Daarnaast kunnen ze meedoen aan een kleurwedstrijd. De landelijke Vereniging De Hollandsche Molen beloont de mooiste kleurplaat met een molenbezoek voor de hele schoolklas van de winnaar. Kom daarom op zaterdag 13 mei naar Korenmolen De Hoop.

Een rondleiding door de molen is tegelijk ook een bezoek aan de molenwinkel. Er is in de molen een ruim assortiment soorten meel: van pannenkoekenmeel tot diverse broodmixen, cakemixen en natuurlijk de traditionele ketelkoek. Altijd een bijzondere lekkernij, terwijl van de mixen de lekkerste ‘keek’ gebakken kan worden. Een mooi idee voor moederdag!

Meer informatie over de molen is te vinden op de website www.monumentenbunschoten.nl en wwww.molens.nl.

 

 

 

Terug naar overzicht

Nieuws

10 jaar Korenmolen De Hoop
Geplaatst op 02-05-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes...
Lees verder
Koningsdag BU 210 naar Amersafoort
Geplaatst op 25-04-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Botter BU 210 voor Koningsdag naar Amersfoort De Koningsdag in Amersfoort moet ook een regionale uitstraling hebben. Om die reden is de idee ontstaan om de Bunschoter Botter BU 210 een blikvanger te laten zijn. Een mooie gedachte, maar het is wat moeilijker dan het op het eerste gezicht...
Lees verder
Van Bot naar Pot
Geplaatst op 20-04-2019 - Nieuws uit Huizen
Nieuws uit Huizen (NH). Klik hier voor de...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen