Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Busnschoter Boeren- en Beestenboel.

Publicatiedatum: 11-05-2017 Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Busnschoter Boeren- en Beestenboel.

Bunschoter Boeren- en Beestenboel zorgt weer voor vermaak

Zaterdag 20 mei is de datum waarop dit jaar de Bunschoter Boeren- en Beestenboel (BBBB) wordt georganiseerd. Een evenement dat de Dorpsstraat in Bunschoten terugbrengt in de tijd. Van ’s morgens 10.00 tot ’s middags 17.00 uur zijn er volop activiteiten. Het zijn activiteiten die voor een deel te maken hebben met het van oorsprong agrarische karakter van Bunschoten en voor een ander deel een historisch karakter hebben.

 De verschillende activiteiten vinden plaats rond een gevarieerde markt met een keur aan bijzondere producten en oude ambachten. Er zijn agrarische producten als kaas, ijs, mosterd en jam verkrijgbaar. De bakker rijdt rond met de broodkar met Boerenbroodjes. En tussen de kramen staan de zogenaamde preuverieën, waar oude Bunschoter gerechten verkrijgbaar zijn. Ook wordt er weer volop zalm gerookt.

Een belangrijk onderdeel is de grote stoet van nostalgische oude trekkers. De leden van de Ouwerwêsse Trekkerclub Bunsjoten zorgen ervoor dat tientallen oude trekkers naar de Dorpsstraat komen. Na een rondrit door de polder komen ze in optocht door Dorpsstraat. Aan het einde van het terrein waar het evenement wordt gehouden, zijn ze de rest van de dag te bekijken en worden activiteiten rond de trekkers georganiseerd.

Bij Korenmolen de Hoop, aan de andere kant van het gebied waar de BBBB plaatsvindt, staan oude vrachtwagens. Twee oude brandweerwagens en een prachtig gerestaureerde GMC. De molen staat deze dag overigens in een bijzondere tooi die speciaal voor deze dag is gemaakt. Wat dat is, blijft nog even een verrassing. Natuurlijk worden er bij de molen weer de echte molenpannenkoeken gebakken!

Ook zijn er verschillende attracties. Er is een touwslager die laat zien hoe het maken van een touw in zijn werk gaat. Verder is er een tellende pony, een fanfaar die in zijn eentje veel herrie maakt, een dronkenlap enzovoorts. Kortom, een enorme afwisseling aan deelnemers en producten die de Boeren- en Beestenboel tot een bijzonder feest maken.

Programma 2017:

 Activiteiten van de Ouwerwêsse Trekkerclub Bunsjoten

Heel veel oude trekkers en enkele oude (brandweer-)vrachtwagens

Kinderboerderij en keuring van stamboekkoeien

Touwslagerij, sprekende pony en optreden fanfaar

Preuverieën met oude gerechten

De hele dag door gezelligheid…

Klik hier voor de poster

Terug naar overzicht

Nieuws

10 jaar Korenmolen De Hoop
Geplaatst op 02-05-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes...
Lees verder
Koningsdag BU 210 naar Amersafoort
Geplaatst op 25-04-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Botter BU 210 voor Koningsdag naar Amersfoort De Koningsdag in Amersfoort moet ook een regionale uitstraling hebben. Om die reden is de idee ontstaan om de Bunschoter Botter BU 210 een blikvanger te laten zijn. Een mooie gedachte, maar het is wat moeilijker dan het op het eerste gezicht...
Lees verder
Van Bot naar Pot
Geplaatst op 20-04-2019 - Nieuws uit Huizen
Nieuws uit Huizen (NH). Klik hier voor de...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen