Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Busnschoter Boeren- en Beestenboel.

Publicatiedatum: 11-05-2017 Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Busnschoter Boeren- en Beestenboel.

Bunschoter Boeren- en Beestenboel zorgt weer voor vermaak

Zaterdag 20 mei is de datum waarop dit jaar de Bunschoter Boeren- en Beestenboel (BBBB) wordt georganiseerd. Een evenement dat de Dorpsstraat in Bunschoten terugbrengt in de tijd. Van ’s morgens 10.00 tot ’s middags 17.00 uur zijn er volop activiteiten. Het zijn activiteiten die voor een deel te maken hebben met het van oorsprong agrarische karakter van Bunschoten en voor een ander deel een historisch karakter hebben.

 De verschillende activiteiten vinden plaats rond een gevarieerde markt met een keur aan bijzondere producten en oude ambachten. Er zijn agrarische producten als kaas, ijs, mosterd en jam verkrijgbaar. De bakker rijdt rond met de broodkar met Boerenbroodjes. En tussen de kramen staan de zogenaamde preuverieën, waar oude Bunschoter gerechten verkrijgbaar zijn. Ook wordt er weer volop zalm gerookt.

Een belangrijk onderdeel is de grote stoet van nostalgische oude trekkers. De leden van de Ouwerwêsse Trekkerclub Bunsjoten zorgen ervoor dat tientallen oude trekkers naar de Dorpsstraat komen. Na een rondrit door de polder komen ze in optocht door Dorpsstraat. Aan het einde van het terrein waar het evenement wordt gehouden, zijn ze de rest van de dag te bekijken en worden activiteiten rond de trekkers georganiseerd.

Bij Korenmolen de Hoop, aan de andere kant van het gebied waar de BBBB plaatsvindt, staan oude vrachtwagens. Twee oude brandweerwagens en een prachtig gerestaureerde GMC. De molen staat deze dag overigens in een bijzondere tooi die speciaal voor deze dag is gemaakt. Wat dat is, blijft nog even een verrassing. Natuurlijk worden er bij de molen weer de echte molenpannenkoeken gebakken!

Ook zijn er verschillende attracties. Er is een touwslager die laat zien hoe het maken van een touw in zijn werk gaat. Verder is er een tellende pony, een fanfaar die in zijn eentje veel herrie maakt, een dronkenlap enzovoorts. Kortom, een enorme afwisseling aan deelnemers en producten die de Boeren- en Beestenboel tot een bijzonder feest maken.

Programma 2017:

 Activiteiten van de Ouwerwêsse Trekkerclub Bunsjoten

Heel veel oude trekkers en enkele oude (brandweer-)vrachtwagens

Kinderboerderij en keuring van stamboekkoeien

Touwslagerij, sprekende pony en optreden fanfaar

Preuverieën met oude gerechten

De hele dag door gezelligheid…

Klik hier voor de poster

Terug naar overzicht

Nieuws

Open Monumentendag Bunschoten Spakenburg
Geplaatst op 14-09-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Open Monumentendag  in Bunschoten Zaterdag is er ook in Bunschoten de Open Monumentendag. Verschillende monumenten staan extra in de belangstelling. Van het oudste tot het jongste monument (de Nederlandse Hervormde Kerk en Korenmolen de Hoop). Museum Spakenburg met de vishangen, hooiberg en...
Lees verder
Open Monumentendagen Soest
Geplaatst op 22-07-2019 - Nieuws uit Soest
PROGRAMMA ZATERDAG 14 SEPTEMBER In en rondom het St Jozefgebouw, Steenhoffstraat 46, 3764 BM Soest. Welkomstwoord door Cees Vos namens de stichting comité open monumentendagen Soest-Soesterberg. Museum Soest is open van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het programma in de...
Lees verder
Expositie foto's Jan van der Geest
Geplaatst op 21-07-2019 - Nieuws uit Soest
Jan van der Geest Jan is geboren op een rustig eiland en is groot geworden midden in de natuur. Toen hij voor het eerst een schoolreisje mocht meemaken naar Duitsland  was dat een aanlijding om een fototoestel aan te schaffen. Een kodak click clack (nog wel te zien in museum Soest)...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen