Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Visserij avond in de Hervormde kerk

Publicatiedatum: 23-08-2018 Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Visserij avond in de Hervormde kerk

Mooie Visserijavond in de Nederlandse Hervormde Kerk

Op de vrijdag voor de jaarlijkse Visserijdag in Spakenburg, wordt sinds enkele jaren een Visserijavond georganiseerd. Een avond waarop er aandacht is in woord en beeld voor het visserijverleden van Spakenburg. Ook is er aandacht voor de Zuiderzee waartoe juist 100 jaar geleden werd besloten om deze af te sluiten. De avond wordt gehouden in de Nederlandse Hervormde Kerk aan de Dorpsstraat in Bunschoten.

Het programma bestaat uit het vertonen van oude films, het vertellen van verhalen, voordragen van gedichten terwijl er toepasselijke liederen worden gezongen. Twee verhalenvertellers nemen het publiek mee in avonturen rond de Zuiderzee. Bart Reindersma en Gert van Dijk staan borg voor deze interessante en mooie vertellingen.

Maar daarnaast zijn er mooie oude (film-)beelden en samenzang.

De Visserijavond wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van Rabobank Randmeren en Koelewijn’s Haringinleggerij B.V.. Zonder hun bijdragen was het onmogelijk deze avond te organiseren.

Het beloofd zeker een leuke en afwisselende avond te worden. De aanvang is om half acht en naar verwachting duurt het geheel ongeveer anderhalf uur.

Onderschrift Foto: Verhalenverteller tijdens de Visserijavond.

Klik hier voor de poster

Terug naar overzicht

Nieuws

10 jaar Korenmolen De Hoop
Geplaatst op 02-05-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes...
Lees verder
Koningsdag BU 210 naar Amersafoort
Geplaatst op 25-04-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Botter BU 210 voor Koningsdag naar Amersfoort De Koningsdag in Amersfoort moet ook een regionale uitstraling hebben. Om die reden is de idee ontstaan om de Bunschoter Botter BU 210 een blikvanger te laten zijn. Een mooie gedachte, maar het is wat moeilijker dan het op het eerste gezicht...
Lees verder
Van Bot naar Pot
Geplaatst op 20-04-2019 - Nieuws uit Huizen
Nieuws uit Huizen (NH). Klik hier voor de...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen