Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Pracht in dracht

Publicatiedatum: 12-10-2018 Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Pracht in dracht

Pracht in dracht

Foto’s van Julian Beitler

Voor zijn eindexamen aan de Fotovakschool in Apeldoorn maakte Julian Beitler (1989) een serie foto’s van vrouwen in klederdracht.  Foto’s van vrouwen uit Volendam, Urk, Marken, Scheveningen.

Geboren in Hoevelaken kwam hij al vroeg in aanraking met klederdracht die door vrouwen uit de omgeving werd gedragen. Na een bezoek aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen kreeg hij de idee om in een fotoserie een ode te brengen aan vrouwen in klederdracht. Hierbij liet hij zich inspireren door het werk van Jimmy Nelson (Before they pass away) en de stijl van Stephan Vanfleteren.

Voor de fotoshoot heeft hij verschillende plaatsen in Nederland bezocht; van dorpshuis tot woonkamer, van restaurant tot botterschuur. Overal werd dezelfde setting opgebouwd, met steeds weer andere modellen. Door zijn achtgrond als lichttechnicus voor televisieproducties lukte het een eigen sfeer en stijl neer te zetten.


 

 

 

In samenwerking met Museum Spakenburg maakte hij tijdens de Spakenburgse dagen in juli 2018 extra foto’s ter aanvulling van zijn eindexamenexpositie. Hierbij ligt de focus op de verschillende variaties die binnen de klederdracht van Bunschoten-Spakenburg bestaan.

De tijdelijke tentoonstelling in Museum Spakenburg is tot medio april 2019 te bezichtigen.

 


Meer informatie?

Op www.museumspakenburg.nl vindt u meer informatie vinden over het museum.

Terug naar overzicht

Nieuws

10 jaar Korenmolen De Hoop
Geplaatst op 02-05-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes...
Lees verder
Koningsdag BU 210 naar Amersafoort
Geplaatst op 25-04-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Botter BU 210 voor Koningsdag naar Amersfoort De Koningsdag in Amersfoort moet ook een regionale uitstraling hebben. Om die reden is de idee ontstaan om de Bunschoter Botter BU 210 een blikvanger te laten zijn. Een mooie gedachte, maar het is wat moeilijker dan het op het eerste gezicht...
Lees verder
Van Bot naar Pot
Geplaatst op 20-04-2019 - Nieuws uit Huizen
Nieuws uit Huizen (NH). Klik hier voor de...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen