Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

10 jaar Korenmolen De Hoop

Publicatiedatum: 02-05-2019 Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
10 jaar Korenmolen De Hoop

Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld.

In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes jaar later kon het startsein worden gegeven en in mei 2009 begonnen de wieken van de nieuwe molen te draaien. Inmiddels dus al tien jaar lang en in die tijd hebben de wieken vele honderdduizenden rondjes gedraaid.

Tijdens de Nationale Molendag op zaterdag 11 mei wordt aandacht geschonken aan dit jubileum. Zoals gewoonlijk laten de molenaars zien hoe het graan tot mee wordt gemalen en kunt u een kijkje nemen in dit bijzondere molencomplex. Uiteraard is ook de molenwinkel met diverse leuke meelproducten geopend. Ter gelegenheid van het jubileum wordt die dag een korting gegeven van 10% op alle producten.

Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd!

Op de jaarlijkse Nationale Molendag zijn zoveel mogelijk molens in Nederland open voor het publiek. Het landelijke thema van deze dag is: ‘Ontmoet de molenaar’. Dit omdat het Nederlandse molenambacht op de Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid is ingeschreven. De molenaars van De Hoop vertellen graag over hun ambacht dat noodzakelijk is om molens in stand te houden.

Voor de jongste bezoekers van de molen ligt er die dag een gratis Molenbouwplaat klaar. Daarmee kunnen kinderen een eigen model van een molen maken.

Een rondleiding door de molen is tegelijk ook een bezoek aan de molenwinkel. Er is in de molen een ruim assortiment soorten meel: van pannenkoekenmeel tot diverse broodmixen, cakemixen en natuurlijk de traditionele ketelkoek. Altijd een bijzondere lekkernij, terwijl van de mixen de lekkerste ‘keek’ gebakken kan worden. Een mooi idee voor Moederdag op 12 mei! En nu met de jubileumkorting van 10% extra voordelig.

Kom daarom op zaterdag 11 mei van 10.00 tot 13.00 uur naar Korenmolen De Hoop.

Meer informatie over de molen is te vinden op de Facebook pagina Monumenten Bunschoten of de website www.monumentenbunschoten.nl en wwww.molens.nl.

 

 

Terug naar overzicht

Nieuws

Eemconcert bij de Kleine Melm
Geplaatst op 16-06-2019 - Nieuws uit Soest
Eemconcert 17 Augustus 2019 Op 17 augustus begint om 20:00 uur aan de rivier de Eem, Eemweg 4 (botenverhuur Stan en Bas Uyland en Fam. Haverkamp) een uniek concert dat dit jaar een festival karakter zal hebben met een grote diversiteit aan muziek. Het belooft een avond vol verrassingen te...
Lees verder
VT wonen museum Spakenburg
Geplaatst op 13-06-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
VT wonen Meubels en interieur in Bunschoten-Spakenburg Bij het erfgoed van de gemeente Bunschoten denken we vaak als eerste aan monumenten, botters en klederdracht. Maar er is zoveel meer. Vanaf 21 juni tot medio oktober 2019 is in Museum Spakenburg een tentoonstelling te zien over ...
Lees verder
10 jaar Korenmolen De Hoop
Geplaatst op 02-05-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen