Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

10 jaar Korenmolen De Hoop

Publicatiedatum: 02-05-2019 Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
10 jaar Korenmolen De Hoop

Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld.

In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes jaar later kon het startsein worden gegeven en in mei 2009 begonnen de wieken van de nieuwe molen te draaien. Inmiddels dus al tien jaar lang en in die tijd hebben de wieken vele honderdduizenden rondjes gedraaid.

Tijdens de Nationale Molendag op zaterdag 11 mei wordt aandacht geschonken aan dit jubileum. Zoals gewoonlijk laten de molenaars zien hoe het graan tot mee wordt gemalen en kunt u een kijkje nemen in dit bijzondere molencomplex. Uiteraard is ook de molenwinkel met diverse leuke meelproducten geopend. Ter gelegenheid van het jubileum wordt die dag een korting gegeven van 10% op alle producten.

Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd!

Op de jaarlijkse Nationale Molendag zijn zoveel mogelijk molens in Nederland open voor het publiek. Het landelijke thema van deze dag is: ‘Ontmoet de molenaar’. Dit omdat het Nederlandse molenambacht op de Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid is ingeschreven. De molenaars van De Hoop vertellen graag over hun ambacht dat noodzakelijk is om molens in stand te houden.

Voor de jongste bezoekers van de molen ligt er die dag een gratis Molenbouwplaat klaar. Daarmee kunnen kinderen een eigen model van een molen maken.

Een rondleiding door de molen is tegelijk ook een bezoek aan de molenwinkel. Er is in de molen een ruim assortiment soorten meel: van pannenkoekenmeel tot diverse broodmixen, cakemixen en natuurlijk de traditionele ketelkoek. Altijd een bijzondere lekkernij, terwijl van de mixen de lekkerste ‘keek’ gebakken kan worden. Een mooi idee voor Moederdag op 12 mei! En nu met de jubileumkorting van 10% extra voordelig.

Kom daarom op zaterdag 11 mei van 10.00 tot 13.00 uur naar Korenmolen De Hoop.

Meer informatie over de molen is te vinden op de Facebook pagina Monumenten Bunschoten of de website www.monumentenbunschoten.nl en wwww.molens.nl.

 

 

Terug naar overzicht

Nieuws

Open Monumentendag Bunschoten Spakenburg
Geplaatst op 14-09-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Open Monumentendag  in Bunschoten Zaterdag is er ook in Bunschoten de Open Monumentendag. Verschillende monumenten staan extra in de belangstelling. Van het oudste tot het jongste monument (de Nederlandse Hervormde Kerk en Korenmolen de Hoop). Museum Spakenburg met de vishangen, hooiberg en...
Lees verder
Open Monumentendagen Soest
Geplaatst op 22-07-2019 - Nieuws uit Soest
PROGRAMMA ZATERDAG 14 SEPTEMBER In en rondom het St Jozefgebouw, Steenhoffstraat 46, 3764 BM Soest. Welkomstwoord door Cees Vos namens de stichting comité open monumentendagen Soest-Soesterberg. Museum Soest is open van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het programma in de...
Lees verder
Expositie foto's Jan van der Geest
Geplaatst op 21-07-2019 - Nieuws uit Soest
Jan van der Geest Jan is geboren op een rustig eiland en is groot geworden midden in de natuur. Toen hij voor het eerst een schoolreisje mocht meemaken naar Duitsland  was dat een aanlijding om een fototoestel aan te schaffen. Een kodak click clack (nog wel te zien in museum Soest)...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen