Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Nationale Molendag

Publicatiedatum: 06-05-2015 Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Nationale Molendag

Ontdek de molen tijdens Nationale molendag 9 mei 2015.

Komende zaterdag ( 9 mei 2015) tijdens de Nationale Molendag draaien bijna alle molens in Nederland. Bovendien zijn er ruim 950 molens open voor bezoek. Uiteraard is ook de Korenmolen De Hoop in Bunschoten geopend. Vanaf 10 uur staan de molenaars klaar om iedereen de werking van de molen uit te leggen. De Nationale Molendag wordt al meer dan veertig jaar gehouden op de tweede zaterdag in mei. Jaarlijks ontvangen de geopende molens meer dan een 100.000 bezoekers. Een mooi aantal dat duidelijk maakt dat er grote belangstelling is voor molens.

Korenmolen De Hoop mocht in heel 2014 brachten maar liefst 2.717 mensen verwelkomen. Een flink aantal als bedacht wordt dat de molen maar twee dagen per week open is. Interessanter nog is het aantal omwentelingen van de molen. Dat aantal stopte in 2014 bij 209.023. Een aantal dat in de zes jaar van haar bestaan nog niet eerder was gehaald. Een mooi resultaat van de molenaars.

Natuurlijk is het ook mogelijk een product van de molen mee te nemen.. Het assortiment bestaat allang niet meer alleen uit pannenkoeken- of broodmeel. Er is een keur aan cake-mixen waarmee u thuis de lekkerste ‘natte en droge keken’ kunt bakken. En natuurlijk ook de bekende plaatselijke specialiteit: Ketelkoek.

Kortom, een bezoek aan de molen is niet alleen interessant maar kan ook leiden tot leuke zelfgebakken producten.

Meer informatie?

Op www.molens.nl vindt u meer informatie vinden over de nationale molendag. Op www.monumentenbunschoten.nl is meer over Korenmolen De Hoop te vinden.

Klik hier voor de poster.

 

 

 

 

Terug naar overzicht

Nieuws

10 jaar Korenmolen De Hoop
Geplaatst op 02-05-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes...
Lees verder
Koningsdag BU 210 naar Amersafoort
Geplaatst op 25-04-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Botter BU 210 voor Koningsdag naar Amersfoort De Koningsdag in Amersfoort moet ook een regionale uitstraling hebben. Om die reden is de idee ontstaan om de Bunschoter Botter BU 210 een blikvanger te laten zijn. Een mooie gedachte, maar het is wat moeilijker dan het op het eerste gezicht...
Lees verder
Van Bot naar Pot
Geplaatst op 20-04-2019 - Nieuws uit Huizen
Nieuws uit Huizen (NH). Klik hier voor de...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen