Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Aankoop en schenking werkl Ineke de Vroede

Publicatiedatum: 11-07-2015 Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Aankoop en schenking werkl Ineke de Vroede

Onlangs is de collectie van Museum Spakenburg uitgebreid met vier portretten van de hand van de Baarnse kunstenares Ineke de Vroede.

Hoewel klederdracht één van de meest in het oog springende onderdelen is van de collectie van het museum waren er tot nu toe maar een beperkt aantal portretten in de verzameling aanwezig. Na de succesvolle tentoonstelling ‘Feest der herkenning, van Indianen tot kraplappen’ ,  met werk van Ineke de Vroede, wilde de collectiecommissie van het museum een aantal portretten verwerven.

De keuze viel op vier tekeningen. Twee kinderportretten van een jongen en meisje in houtskool met de titel ‘Spakenburgse dagen’ en  twee pastelportretten van de zusters Wijmpje Koelewijn en Ger Beekhuis met de veelzeggende titel ‘In vol ornaat’.

Eén van de pastels werd door Ineke de Vroede geschonken aan het museum. ‘De portretten van de twee zussen horen bij elkaar. Zo heb ik ze bedoeld. Ik zou het jammer vinden als ze gescheiden werden,’ aldus Ineke. ‘Een prachtig gebaar’ noemt de collectiecommissie deze schenking.
De portretten worden de komende tijd geëxposeerd in het museumcafé, dat vrij toegankelijk is.

Meer informatie?

Op www.museumspakenburg.nl vindt u meer informatie vinden over het museum.

Terug naar overzicht

Nieuws

10 jaar Korenmolen De Hoop
Geplaatst op 02-05-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes...
Lees verder
Koningsdag BU 210 naar Amersafoort
Geplaatst op 25-04-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Botter BU 210 voor Koningsdag naar Amersfoort De Koningsdag in Amersfoort moet ook een regionale uitstraling hebben. Om die reden is de idee ontstaan om de Bunschoter Botter BU 210 een blikvanger te laten zijn. Een mooie gedachte, maar het is wat moeilijker dan het op het eerste gezicht...
Lees verder
Van Bot naar Pot
Geplaatst op 20-04-2019 - Nieuws uit Huizen
Nieuws uit Huizen (NH). Klik hier voor de...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen