Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Museum Spakenburg op RTV Utrecht

Publicatiedatum: 27-11-2015 Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Museum Spakenburg op RTV Utrecht

Museum Spakenburg twee dagen op RTV Utrecht

Deze week is Museum Spakenburg tweemaal te zien in een programma van RTV Utrecht. Donderdag is het museum de plaats waar het programma  ‘Van Rossem vertelt’ is opgenomen. Vrijdag toont Museum Spakenburg haar Verborgen Museumschatten in het gelijknamige programma.

Donderdag verdiept Maarten van Rossem zich in de positie van de huisvrouw door de eeuwen heen. Daarvoor is hij afgereisd naar Bunschoten-Spakenburg. De plaats waar de vrouwen bekend staan om hun professionaliteit op dit gebied. Het programma is in Museum Spakenburg opgenomen waar hem het nodige wordt verteld over de werkzaamheden die een huisvrouw vroeger zoal bezighielden zoals bijvoorbeeld het doen van de was. De vrouw des huizes is het thema van de vertelling van Van Rossem.

Verborgen Museumschatten is een programma rond de vraag welke schatten de opslagruimtes van de musea bevatten. Er is al in verschillende musea een kijkje genomen en vrijdag is de beurt aan Museum Spakenburg. Het museum toont enkele bijzondere verborgen museumschatten die normaal gesproken niet in het museum zijn te zien.

De programma´s zijn op donderdag en vrijdag de hele dag door te zien op RTV Utrecht.

Terug naar overzicht

Nieuws

10 jaar Korenmolen De Hoop
Geplaatst op 02-05-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Het jaar 2019 is een bijzonder jaar voor Korenmolen De Hoop in Bunschoten. Het is dit jaar immers precies 10 jaar geleden dat  de geheel nieuwgebouwde molen weer in bedrijf werd gesteld. In 2001 werd de stichting opgericht met het doel om de molen terug te brengen in het stadsbeeld. Zes...
Lees verder
Koningsdag BU 210 naar Amersafoort
Geplaatst op 25-04-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Botter BU 210 voor Koningsdag naar Amersfoort De Koningsdag in Amersfoort moet ook een regionale uitstraling hebben. Om die reden is de idee ontstaan om de Bunschoter Botter BU 210 een blikvanger te laten zijn. Een mooie gedachte, maar het is wat moeilijker dan het op het eerste gezicht...
Lees verder
Van Bot naar Pot
Geplaatst op 20-04-2019 - Nieuws uit Huizen
Nieuws uit Huizen (NH). Klik hier voor de...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen