Weeronline.nl - Meer weer in Soest
Eemsnoer logo

Lathyrus festival �n Nationale tentoonstelling bij Hoeve Ravenstein

Publicatiedatum: 19-06-2017 Nieuws uit Baarn

UITNODIGING
Beste lezer,


 

 

 

 

 

 

Graag nodigen wij u uit voor de feestelijke opening van ons Lathyrus festival en tevens Nationale Lathyrus Tentoonstelling.
Op donderdag middag 29 juni a.s. vanaf 14.30 uur zal burgemeester Röell van Baarn het Festival en de bijbehorende tentoonstelling feestelijk openen. Tijdens dit moment zullen ook de prijzen voor de winnende stukken van 2017 worden uitgereikt.
Het programma voor deze middag is:
14.00 uur                          
Ontvangst bij Hoeve Ravenstein
14.30 -15.00 uur              
Feestelijke opening Festival & Tentoonstelling en tevens Pers moment door burgemeester Mark Röell. Ook de familie Tupker (HoeveRavenstein), de heer Wim van Vliet (voorzitter Nationale Lathyrus vereniging) en Henk Rechterschot (Tuinman Hoeve Ravenstein ) zijn aanwezig tijdens dit feestelijke moment
15.00 – 17.00 uur            
Mogelijkheid om het festival en de tentoonstelling te bezoeken
Mogelijkheid om interviews af te nemen en foto’s te maken

Hieronder vindt u het persbericht met meer informatie over het Lathyrus Festival & de Tentoonstelling 2017!

Wij zouden het erg waarderen wanneer u hier in uw magezine en/of nieuwsbrief aandacht aan kunt besteden!

Lathyrus festival én Nationale tentoonstelling bij Hoeve Ravenstein

Baarn – Boerderijwinkel Hoeve Ravenstein is opnieuw in de race voor de mooiste Lathyrus!  Dit jaar vindt naast het Lathyrus Festival ook de Nationale tentoonstelling plaats rondom de bloementuin van Hoeve Ravenstein in Baarn.

Feestelijke opening
Het Lathyrus Festival en de Nationale tentoonstelling worden vanaf donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli gehouden op Hoeve Ravenstein gelegen op Landgoed Groeneveld in Baarn.
Op donderdagmiddag vanaf 14.30 uur wordt het Festival feestelijk geopend door Burgemeester Röell van  Baarn. Tijdens deze opening worden ook de winnende bloemstukken  van de Nationale tentoonstelling bekend gemaakt.  Belangstellende zijn van harte welkom tijdens dit feestelijke moment!

Het Festival
Na de opening en in de dagen die daarop volgen kan iedere bloemen- en moestuinliefhebber het hart ophalen op het erf van Hoeve Ravenstein.
Naast het bezichtigen van de tentoonstelling kunnen bezoekers in de groente-, kruiden- en bloementuin van Hoeve Ravenstein de vele varianten van de Lathyrussen en andere bloemen bewonderen.
U ziet onder meer de bloemen die hebben meegestreden voor de landelijke titel van 2017.
Enkele soorten bloemen staan al ver genoeg in bloei om door de bezoekers geplukt te kunnen worden (zolang de voorraad strekt)
In het Boerderijlokaal zal een presentatie worden afgespeeld over het proces wat schuil gaat achter het kweken van de winnende bloem. Alle fijne kneepjes van het vak worden hierbij meegenomen.  De Lathyrus vereniging, de familie Tupker en tuinman Henk zijn aanwezig tijdens dit leuke festival en vertellen graag meer over deze bijzondere siererwt. Het is dan ook echt een heel precies werkje, het kweken en verzorgen van de mooiste en beste bloem!
Op het Boerderijterras van Hoeve Ravenstein kan genoten worden van biologische drankjes, kruiden thee, vers belegde broodjes en gebak. Natuurlijk kunnen de bezoekers ook een kijkje nemen in de Boerderijwinkel (biologische supermarkt) van Hoeve Ravenstein. Hier worden de bloemen, kruiden en groentes uit de tuin ook vers aangeboden.

Speciaal tijdens het Lathyrus Festival zal de Boerderijwinkel ook op zondag 2 juli geopend zijn!
Op zaterdag 1 juli en op zaterdag 2 juli a.s. wordt er op Hoeve Ravenstein ook een kruiden workshop gegeven door The Little Garden of Happiness. Het is een leuke workshop die gaat over het bewerken van kruiden en wat je er allemaal mee kan. Vooraf aanmelden voor deze workshop is nodig om deel te kunnen nemen.

 

 

 

 

 

 

De openingstijden van het festival zijn:  donderdag 29 juni vanaf 14:30 tot en met 17:00 uur.
Vrijdag 30 juni & zaterdag 1 juli vanaf 10:00 tot 17:00 uur en zondag 2 juli vanaf 10.00 – 16.00 uur. Entree en parkeren zijn gratis.
Kom naar het Lathyrus festival om zelf zintuigelijk te ervaren waarom de Lathyrus nog steeds de enige echte Prinses onder de Bloemen is!

Ravenstein weer in de race voor mooiste Lathyrus
Boerderijwinkel Hoeve Ravenstein is opnieuw in de race voor de mooiste Lathyrus! Voor het vierde jaar op rij zal boerderijwinkel Hoeve Ravenstein haar Lathyrus bloemen tentoonstellen op de Nationale tentoonstelling.

Dit jaar zal deze tentoonstelling voor het eerst op eigen erf plaatsvinden. Al drie jaar eerder won Hoeve Ravenstein de eerste prijs met deze geurende siererwt uit eigen tuin.
Dit succes is mede te danken aan de jaren lange ervaring van het kweken van Lathyrus en de voorgeschiedenis die Tuinman Henk en de familie Tupker destijds bij Paleis Soestdijk hebben opgedaan.
Via het online Facebook Event van Hoeve Ravenstein kunnen geinteresseerden tuinman Henk volgen bij het kweken van de mooiste Lathyrus in de tuin van de Hoeve.
Er worden regelmatig filmpjes en foto’s op deze pagina geplaatst! Als u op deze link klikt bent u meteen bij de filmpjes van onze lathyrussen: https://www.facebook.com/events/179100755939793/

 

 

 

 

Een rijke historie
De Lathyrus bloem kenmerkt zich door haar fijne karakter en heerlijk geur. De bloem was de lievelingsbloem van toenmalig Koningin Juliana en groeide jaarlijks volop bij  Paleis Soestdijk en bij vele liefhebbers in de wijde omgeving. Bij Paleis Soestdijk en landgoed Groeneveld vonden jaarlijks tentoonstellingen plaats. Deze tentoonstellingen trokken duizenden bezoekers. De kweker met de langste stelen, de mooiste kleuren en de meeste bloemen per tak was de winnaar.

Hoeve Ravenstein
Op Landgoed Groeneveld, midden in de Baarnse bossen vindt u Hoeve Ravenstein. De Hoeve is sinds 1766 onlosmakelijk met het Landgoed verbonden. Familie Tupker, bekend van het Natuurvlees uit Soest, heeft een prachtige Boerderijwinkel met biologische-, streekgebonden- en glutenvrije producten. U kunt bij Hoeve Ravenstein terecht voor al uw dagelijkse boodschappen, van de beste kwaliteit en vers van het land. Biologische kip, vis, een ruime keuze uit biologisch varkensvlees, verse groenten, boerenkazen en nog veel meer (glutenvrije) producten vindt u hier. Ook het Natuurvlees van eigen koeien die een goed leven hebben gehad is op deze Hoeve te verkrijgen. Diepgevroren in de Boerderijwinkel of in voordelige vers pakketten. Vraag gerust eens vrijblijvend naar de mogelijkheden.  

Op Hoeve Ravenstein kunt u genieten van rust en ruimte en het boerenleven in de natuur. In de milieu- en  diervriendelijk gebouwde veestalling van de Hoeve kunt u zien hoe de dieren genieten van een dik strobed. In de zomermaanden grazen de koeien met hun kalfjes vredig in de omgelegen weides. Neem ook een kijkje in de biologische groentetuin, met verse groenten die verkrijgbaar zijn in de Boerderijwinkel. ‘s Zomers groeien hier ook vele prachtige bloemen die u zelf kunt plukken.

Sluit uw bezoek aan Hoeve Ravenstein af met een lekkere kop thee of biologische frisdrank en een dagelijks vers biologisch gebakje. Of maak een heerlijke wandeling in het naastgelegen Engelse Park, over het prachtige uitgestrekte Landgoed Groeneveld. De Boerderijwinkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur (vrijdag tot 18.00 uur). U kunt gratis parkeren.

Hoeve Ravenstein (naast Kasteel Groeneveld)
Ravensteinselaan 3
3744 ML Baarn
035 – 666 83 84
esther@hoeveravenstein.nl
www.hoeveravenstein.nl

 

 

Terug naar overzicht

Nieuws

Open Monumentendag Bunschoten Spakenburg
Geplaatst op 14-09-2019 - Nieuws uit Bunschoten-Spakenburg
Open Monumentendag  in Bunschoten Zaterdag is er ook in Bunschoten de Open Monumentendag. Verschillende monumenten staan extra in de belangstelling. Van het oudste tot het jongste monument (de Nederlandse Hervormde Kerk en Korenmolen de Hoop). Museum Spakenburg met de vishangen, hooiberg en...
Lees verder
Open Monumentendagen Soest
Geplaatst op 22-07-2019 - Nieuws uit Soest
PROGRAMMA ZATERDAG 14 SEPTEMBER In en rondom het St Jozefgebouw, Steenhoffstraat 46, 3764 BM Soest. Welkomstwoord door Cees Vos namens de stichting comité open monumentendagen Soest-Soesterberg. Museum Soest is open van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het programma in de...
Lees verder
Expositie foto's Jan van der Geest
Geplaatst op 21-07-2019 - Nieuws uit Soest
Jan van der Geest Jan is geboren op een rustig eiland en is groot geworden midden in de natuur. Toen hij voor het eerst een schoolreisje mocht meemaken naar Duitsland  was dat een aanlijding om een fototoestel aan te schaffen. Een kodak click clack (nog wel te zien in museum Soest)...
Lees verder
Verbinden, Samenwerken
Verwijzen